Za Final Four do posljednje minute: Partizan slavio kod Juga, Mladost bolja od Vasasa

JUG je pred svojim navijačima poražen od Partizana u 5. kolu vaterpolske Eurolige. Momčad Elvisa Fatovića propustila je osigurati prolaz među četiri najbolje momčadi uoči gostovanja u Budvi u posljednjem kolu.

Vaterpolisti Partizana slavili su 10:13 (3:3, 1:2, 3:5, 3:3) u Dubrovniku u paklenoj atmosferi nakon što su u prvom međusobnom susretu u Beogradu pobijedili 11:10. Domaćima nije pomogla ni potpora svojih navijača koji su na trenutke navijanje prekidali i skandiranjem "Ubij Srbina".

Trener Partizana "provocirao" domaće navijače

Trener Partizana Igor Milanović isključen je u trećoj četvrtini kada je došao na tribinu s domaćim navijačima, čime je izazvao njihovu burnu reakciju, a zbog toga je ipak maknut sa strane.

Jug je poveo pogotkom Sukna, da bi gosti golom Pijetlovića poveli 2:1 i od tada nastavili povećavati vodstvo. Nekoliko sekundi prije kraja prvog poluvremena Dubrovčani su imali priliku izjednačiti, ali Jokovićev šut nije bio precizan. Na ulasku u posljednju četvrtinu Partizan je vodio 10:7 i do kraja su stigli do 13 golova, ali prednost se nije mijenjala. Najbolji je sa pet golova bio Vujasinović, dok je kod domaćih Maro Joković zabio tri gola.

Vaterpolisti Mladosti pobijedili su Vasas, koji je već ispao iz borbe za Final Four, sa 8:7. Za prolaz će "žapci" morati pobijediti i Pro Recco u Genovi.

Po dva su gola za pobjednički sastav postigli Vukičević, Letica, Petković i Muslim. Kod gostiju Miho Bošković niti jednom nije zatresao mrežu Josipa Pavića.

Pro Recco slavio kod Primorja

Vaterpolisti Pro Recca, aktualni europski prvaci, pobijedili su u Rijeci Primorje EB 12:7 (5:0, 3:4, 1:1, 3:2) u dvoboju petog kola euroligaške B-skupine.

Furioznom startu talijanske momčadi u utakmicu domaći se vaterpolisti, inače filijala sastava iz Ligurije, nisu mogli othrvati. Pro Recco, posljednji put u Europi poražen prije dvije godine baš u Rijeci u finalnom dvoboju Final Foura od kotorskog Primorca, siguran je sudionik Final Foura u Rimu s maksimalnih pet pobjeda.

U redovima pobjednika hrvatski reprezentativac Damir Burić, Mađar Tibor Benedek i Crnogorac Aleksandar Ivović postigli su po dva pogotka. Kod Riječana je isto uspjelo Nikoli Frankoviću, Danielu Vargi i Javieru Garciji, dok je Denes Varga zabio jednom.

Primorje će, uz očekivanje da Mladost neće uzeti bod ili pobijediti Pro Recco u Italiji, u posljednjem kolu morati pobijediti Vasas u Budimpešti da bi se plasiralo na Final Four. U slučaju istog broja bodova, Riječani imaju bolji izravni omjer protiv "mladostaša".

U drugoj utakmici skupine B Budva je kao gost u Herceg Novom pobijedila Jadran 9:8. To znači da dubrovački Jug u posljednjem kolu kod Budve ne smije izgubiti da bi sačuvao poziciju za Final Four.

 

Vaterpolska Liga prvaka, 5. kolo:

Skupina A

Jug CO – Partizan 10:13 (3-3, 1-2, 3-5, 3-3)

Jadran HN – Budva 8:9

Redoslijed: 1. Partizan 15, 2. Jug 7, 3. Budva 6, 4. Jadran HN 1

Skupina B

Mladost – Vasas 8:7 (1-4, 1-0, 4-3, 2-0)

Primorje – Pro Recco 7:12 (0-5, 4-3, 1-1, 2-3)

Redoslijed: 1. Pro Recco 15, 2. Mladost 9, 3. Primorje 6, 4. Vasas 0

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.