Werder doveo Morena, Mandžukić im više ne treba

FINALISTI ovosezonskog izdanja Kupa UEFA-e razmijenili su 21-godišnjega bolivijskog napadača Marcela Morena. Šahtarov nogometaš stiže u Bremen na jednogodišnju posudbu.

Bolivijca su Nijemci željeli dovesti još prošlog ljeta. Bilo je sve načelno dogovoreno, no sin Brazilca i Bolivijke na kraju se ipak odlučio za klub iz Donjecka, gdje je, međutim, sezonu uglavnom prosjedio na klupi.

Werder je preuzeo obvezu plaćanja svog pojačanja. Koštat će to klub s Weserstadiona dva milijuna eura u sljedećoj sezoni. Budu li Nijemci tada željeli otkupiti njegov ugovor, morat će dodati 8.8 milijuna eura. Šahtar će još ktome imati pravo na naknadu od njegova eventualnog idućeg transfera, iz Werdera u neki drugi klub. Bild tvrdi da će im Werder prepustiti 30 posto odštete.

"Dobili smo jednoga atletski izvanrednog napadača koji je ktome i tehnički vrlo verziran", izjavio je trener Thomas Schaaf o svom novom, godinu dana zakašnjelom pojačanju, dok je sam nogometaš dodao:

"Jako me raduje što su mi iz Werdera pružili drugu priliku."

Moreno je za bolivijsku reprezentaciju skupio 12 nastupa i sedam golova.

Prošao je u petak medicinski pregled u Bremenu, a sada ga čekaju dva nastupa za Boliviju u južnoameričkim kvalifikacijama. Javit će se na pripreme trećeg srpnja.

Ovim je transferom, za pretpostaviti je, Werder riješio pitanje mjesta u napadu, za koje je konkurirao i Dinamov Mario Mandžukić.

Totalsport
Foto: AFP

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.