Wenger igračima: Utišajte Celtic Park

"ŠKOTSKA je poznata po užarenoj atmosferi. Bilo bi sjajno ohladiti je, a jedino kako to možemo napraviti je dobrom igrom" poručio je svojim izabranicima trener Arsenala pred gostovanje na užarenom Celtic parku.

Osim protiv Celtica, Topnici večeras igraju i kontra tradicije, jer jedini engleski klub koji se u povijesti "južno od granice" vratio s pobjedom iz neosvojive glazgovske tvrđave, bio je Nottingham Forest daleke 83/84 u trećem kolu Kupa Uefa.

Naravno da bi u Arsenalu bili posebno ponosni da upravo oni prekinu engleski post kod Celtica, ali su i domaćini večerašnjeg dijela "Bitke za Britaniju" svjesni težine zadatka - ipak ugošćuju prošlogodišnjeg polufinalista Lige prvaka.

"Nemojmo se zavaravati; dolazi nam momčad puna igrača svjetske klase, ali isto tako radujemo se dvoboju s njima i punim smo samopouzdanja. Arsenal je iznimno dobar u držanju lopte i fazi napada ali mi i protiv njih idemo na pobjedu" najavljuje trener Celtica Tony Mowbray.

On ohrabrenje nalazi u preokretu koji je Celtic izveo u 3. pretkolu Lige prvaka, kada je u prvoj utakmici kod kuće izgubio 0:1 od moskovskog Dinama ali je manjak nadoknadio na uzvratu u moskvi (2:0):

"Kući smo izgubili prvu utakmicu od Dinama ali smo uspjeli pobjediti u gostima, iako rijetko koja momčad može nadigrati Arsenal u njegovom dvorištu. Ovo će biti napete i neizvjesne utakmice, ali nadam se dobre za britanski nogomet."

Celtic i Arsenal se nikad do sada nisu susreli u europskim kupovima, ali je prošle godine Celtic u skupini igrao s Manchester unitedom - 1:1 kod kuće, fok je na Old Traffordu poražen 3:0.

Wenger je prošle sezone zabilježio dvije pobjede protiv Tonyja Mowbraya dok je on trenira West Bromwich u Premiershipu.

Što se tiče izostanaka, Celtic ne može računati na McManusa, dok Arsenal standardno muku muči s brojnim igračima van stoja: Rošickog više nitko ni ne računa, Nasrija je lom također na dulje vremena udaljio s terena, a nema ni Djouroua, Walcotta, dok su Fabregas, Sagna i Denilson dvojbeni za večerašnji nastup.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.