Vukovi rutinirano svladali Hemofarm i plasirali se u finale NLB lige!

CIBONA je lakše od očekivanog svladala Hemofarm 77:65 te sada očekuje protivnika u finalu koji će biti poznat nakon okršaja Zvezda - Partizan. 

Iako se očekivala tvrda i nezivjesna utakmica u beogradskoj Areni, na kraju je Cibona bez većih poteškoća svladala Hemofarm iz Vršca i dohvatila finale NLB lige. Od samog početka Cibosi su bili ti koji su kontrolirali situaciju na terenu te su s manjim poteškoćama rutinirano dohvatili finale regionalnog košarkaškog natjecanja.

Cibosi su sjajno otvorili utakmicu te vodili od samog početka do kraja do kraja susreta. Hemofarm je jako loše šuterski ušao u susret, a kada se tome pridoda činjenica da nikako nisu uspijeli zaustaviti Alana Andersona ne čudi kako se kretao rezultat na semaforu beogradske Arene.

Prvu je dionicu zagrebačka momčad završila s 13 koševa viška, bilo je 24:11. Čvrsta obrana i brz protok lopte bili su glavni razlog rezultatske prednosti u tom razdobolju, kao i preciznost iz igre. S druge strane Hemofarm nikako nije mogao povezati svoje redove te je pitanje pobjednika praktički bilo riješeno već nakon prvih deset minuta.

Početkom druge četvrtine Cibona dolazi do rekordnih 17 koševa prednosti, a potom dolazi do pada koncentracije, te se momčad iz Vršca vraća u igru serijom 12:0. Međutim Vukovi se ponovo dižu u završnici, te na poluvrijeme odlaze s +12.

I drugo je poluvrijeme Cibona odigrala na zavidnoj razini, nije ispuštala prednost iz ruku, te njena pobjeda protiv pobjednika ovog natjecanja iz 2005. godine nije došla u pitanje.

Cibosi su rutiniranom igrom lako došlo do pobjede protiv nadarene, ali nedovoljno iskusne momčadi Hemofarma. Velimir Perasović je taktički nadmudrio Stevana Karadžića jer je igru svoje momčadi podredio na Alanu Andersonu, za kojega Hemofarm nije imao apsolutno nikakvih rješenja.

Alan Anderson je zabio 24 koša, uz pet skokova i četiri asistencije. Dvocifreni po broju koševa kod zagrebačke momčadi bili su i Earl Calloway s 18, Davor Kus s 12 i Nikola Prkačin s 10 koševa. Spomenimo i Jareda Homana koji je uz 8 koševa upisao i 8 skokova. U redovima Hemofarma najefikasniji je bio Vladan Vukosavljević s 18 koševa.

M.Š.
Foto: Aleksandar Dimitrijević (Cropix)

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.