REGIJA

Vučić: Uskoro gradimo Nacionalni stadion. Bit će ljepši od Allianz Arene

Foto: Ministarstvo financija Srbije/EPA

SRBIJA bi 2025. godine trebala dobiti Nacionalni stadion. Na njemu će igrati samo reprezentacija, a nosit će ime "Srbija". Izgradnja će koštati 257 milijuna eura, srpsko Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, kao i Urbanistički zavod Beograda danas su objavili su kako će izgledati.

O stadionu je danas govorio srpski predsjednik Aleksandar Vučić. Tvrdi da će taj stadion biti poput onog Bayernovog.

"Uskoro, prije kraja godine, trebamo sve završiti i krenuti s izgradnjom Nacionalnog stadiona. To će biti ljepotica, ljepša od Allianz Arene. Neće biti veća, ali bit će ljepša čak izvana i iznutra od Allianz Arene. To će biti novi dio grada, pravi projekt za razvoj općine Surčin i za cijelu Srbiju. Nemam namjeru na bilo koga utjecati da piše o ovim projektima, jer ljudi više vole čitati kada netko nekog psuje ili ružno kaže. Moram reći da sam ponosan što Srbija uspješno napreduje. U ove dvije godine korone kada zbrojite, izvjesno je da ćemo biti zemlja broj 1 ili 2, sigurno."

U sklopu ovog kompleksa će biti još trgovački centar, nogometna akademija i vjerojatno muzej NS-a Srbije. Do stadiona će ići i redovna linija beogradskog vlaka.

"Budući stadion će se nalaziti na dijelu gradske općine Surčin, na dijelu Surčinskog polja, istočno od državnog puta, kod Obilaznice Beograd, između petlje Surčin-jug i petlje Ostružnica. Na ukupno 114 hektara državnog zemljišta gradit će se jedan od najmodernijih stadiona, iz takozvane Kategorije četiri, koju je odredila UEFA, a objekt će morati ispuniti vrlo precizne i stroge standarde", rekao je Božidar Bojović iz Urbanističkog zavoda Beograda na prezentaciji prošlog mjeseca.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.