Vratio se Zombie i pokazao zašto nam je toliko nedostajao

Foto: UFC

UFC-ov Fight Night u Houstonu donio je povratak Chan Sung Jung, a "Korean Zombie" je pokazao zašto nam je toliko nedostajao. Prvo je pokazao nevjerojatnu izdržljivost primanja udaraca, a nakon toga je pobijedio nokautom. Meksička senzacija Alexa Grasso doživjela je prvi poraz u karijeri, dok je Jessica Andrade osigurala borbu za naslov prvakinje.
 
Nakon tri i pol godine od posljednjeg nastupa, Chan Sung Jung vratio se upravo onakav kakvog smo ga i zapamtili. Dennis Bermudez došao je spreman, odlično je otvorio borbu, dva puta je Koreanca pogodio pravim bombama, koje bi srušile i borce težih kategorija, ali nije mogao izdržati prvi pravi udarac Chan Sung Junga. Nakon što je izdržao već spomenute udarce te obranio nekoliko pokušaja rušenja, Jung je našao tajming za pogoditi svoj udarac. U jednoj je izmjeni dočekao napad Bermudeza i pogodio ga desnim aperkatom direkt u bradu. Bermudez pada na pod, a sudac Herb Dean američkom borcu nije dao niti priliku da se pokuša oporaviti. Nećemo osporavati njegovu odluku, no možda je ipak trebao Bermudeza dati priliku da se vrati u borbu. Ipak, ovo što smo vidjeli od Korean Zombiea nam je samo dalo do znanja da je ostao isti, da je nevjerojatno uzbudljiv i opasan te da je njegovim povratkom perolaka divizija dodatno dobila na svojoj zanimljivosti.
 
Sunaslovna borba trebala je poslužiti kao dodatna promocije meksičke talentirane senzacije Alexe Grasso, a protivnica joj je bila baš po mjeri. Felice Herrig je dobra borkinja, ali i borkinja koja ima podosta uvjerljive poraze od Tecie Torres i Paige VanZant. Trebala je tako biti ispit koji bi Grasso položila te ime koje bi Meksikanki jako dobro izgledalo u rezimeu. No, to se nije dogodilo. Herrig je pružila svoju najbolju borbu, vjerojatno u cijeloj karijeri, i kvalitetno odgovorila na sve pokušaje Meksikanke. Grasso je bila agresivnija, pogađala je u serijama, ali udarci Herrig iz kontre bili su puno uvjerljiviji. Ipak, situacija na nogama vjerojatno je bila izjednačena, no onda su presudila dva rušenje, po jedno u drugoj i trećoj rundi, koje je Herrig upisala. Sva tri suca dali su joj pobjedu, iako je Grasso očekivala da će njena ruka biti podignuta. No, nema se što prigovoriti ovoj odluci, Herrig je došla spremna i odradila je upravo borbu kakvu je trebala te je podigla svoj UFC skor na 5-2 i ima pravo gledati prema više rangiranim protivnicama.
 
Vrijednu pobjedu, vjerojatno najvažniju u karijeri, ostvario je James Vick, koji je d’arce gušenjem u trećoj rundi savladao iskusnijeg Abela Trujilla. Bila je to borba koji je najviši član lake kategorije vrlo dobro odradio, a završetak nje bio je samo nagrada za odličnu prezentaciju, posebno u drugoj i trećoj rundi.
 
Volkan Oezdemir podijeljenom je odlukom savladao Ovincea St. Preuxa, no bit će to odluka o kojoj će se posljednjih dana podosta pričati. Dojam za to stvara odličan završetak treće runde od strane američkog borca, no činjenica je da su se obojica potrošili u ovoj vrlo zahtjevnoj i zanimljivoj borbi. I statistika kaže kako je švicarski debitant pametno radio i skupljao bodove te dolazi do vrijedne pobjede, posebno ako znamo da je borbu prihvatio prije samo dva tjedna.
 
Anthony Hamilton i Marcel Fortuna odradili su borbu s najvećom razlikom u kilogramima u modernoj povijesti UFC-a, odnosno otkad je uvedena granica teške kategorije od 120 kilograma. Hamilton je imao čak 22 kilograma više od svog protivnika i to je dobro iskoristio u otvaranju, kad je snažnim udarcem otvorio posjekotinu na licu svog protivnika. Liječnici su to pregledali i dozvolili nastavak borbe, a onda je Fortuna pokazao da je “fortuna” ovog puta na njegovoj strani. Sada već previše opuštenog i samouvjerenog Hamiltona je pametno dočekao i pravom bombom iz kontre poslao na pod. Potrebe za dodatnim udarcima nije bilo.
 
Glavni program otvorila je vrlo bitna borba za žensku slamka kategoriju. Bio je to duel Jessice Andrade i Angele Hill, koji je trebao dati iduću protivnicu Joanne Jedrzejczyk. Andrade je ušla kao veliki favorit, ali protiv sebe je imala protivnicu koja se došla potući. Tako su Andrade i Hill odradile tri runde prepune akcije, gdje je Brazilka svojom agresivnošću ipak radila više i bolje. Hill je odlično pogađala, no jednostavno nije imala odgovor za tu eksplozivnost, kojom ju je Andrade gurala do ograde, gdje je onda plasirala serije udaraca, dovoljno za sigurnu bodovnu prednost u sve tri runde. Svakako borba s najviše akcije na cijelom cardu i dovoljan dokaz kako će borba Joanne i Jessice biti prava poslastica.
 
Uvodni program ponudio je šest borbi i četiri pobjede prekidom. Njih su ostvarili Curtis Blaydes, tehničkim nokautom u drugoj rundi, odnosno udarcem nakon kojeg je došlo do dislokacije koljena Adama Milsteada, Chas Skelly koji je ugušio Chrisa Gruetzenmachera, Niko Price, čiji protivnik Alex Morono nije uspio ući u treću rundu te Khalil Rountree koji je prvi borac koji je iskoristio nova pravila te je koljenom nokautirao Daniela Jolly, dok je ovaj jednom rukom dodirivao pod. Po starim pravilima to bi bio ilegalan udarac. Pobjede odlukama pripale su Teciji Torres protiv Bec Rawlings i Ricardu Ramosu protiv Michinorija Tanake.
 
UFC Fight Night 104 – Rezultati
 
Chan Sung Jung def. Dennis Bermudez – KO (R1 2:29)
Felice Herrig def. Alexa Grasso – jednoglasna sudačka odluka
James Vick def. Abel Trujillo – SUB (R3 0:49)
Volkan Oezdemir def. Ovince Saint Preux – podijeljena sudačka odluka
Marcel Fortuna def. Anthony Hamilton – KO (R1 3:10)
Jéssica Andrade def. Angela Hill – jednoglasna sudačka odluka
 
Curtis Blaydes def. Adam Milstead – TKO (R2 0:59)
Chas Skelly def. Chris Gruetzemacher – SUB (R2 2:01)
Ricardo Ramos def. Michinori Tanaka – jednoglasna sudačka odluka
Tecia Torres def. Bec Rawlings – jednoglasna sudačka odluka
 
Niko Price def. Alex Morono – KO (R2 5:00)
Khalil Rountree def. Daniel Jolly – KO (R1 0:52)
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.