MLADI DINAMO U LIGI PRVAKA

Vođa mladog Dinama: Odigrali smo instagramski! Zbog njih sam danas bolji trener

Foto: G. Stanzl / Pixsell

"JAKO sam sretan i ispunjen snažnim emocijama", uz široki je osmijeh kazao Igor Jovićević, trener mlade Dinamove momčadi, nakon što je njegova ekipa pobjedom protiv Šahtara učvrstila mjesto na vrhu ljestvice C skupine Uefine Lige prvaka mladih.

Dinamo do 19 godina svladao je na Hitrec Kacijanu Šahtar 1:0 u četvrtom kolu i približio se plasmanu u osminu finala.

Jedini gol zabio je Tomislav Krizmanić u 61. minuti i zadržao Dinamo na prvom mjestu s osam bodova, ispred Atalante (7), Manchester Cityja (4) i Šahtara (2).

"Mislim da smo po prikazanoj igri zaslužili još uvjerljiviju pobjedu, s četiri, pet golova ili čak više. No s takvim ritmom igre živiš opasno. Oni igraju na duge lopte, znali smo da će koristiti prostor više nego mi, dok je naša momčad gospodar lopte. No, uvijek je tu opasnost od kontranapada. S obzirom na to da je riječ o mladim igračima, može ih povući situacija. Vidiš da si nametnuo ritam, da osvajaš duele i povuče te... Tu vreba opasnost kontranapada. Naš vratar Krkalić odlično je reagirao u zadnjoj minuti. Mislim da smo po ovom teškom terenu odigrali, kako bi mladi danas rekli - instagramski. Fantastično! Sad nam slijedi borba s Atalantom. Kada vidite kako se naši dečki tuku jedan za drugoga, u takvim situacijama trener ponekad niti nije potreban. Zahvaljujem im na takvom pristupu, radostan sam što sam im trener! Oni su me danas učinili malo boljim trenerom", istaknuo je maksimirski strateg.

 Kapetan Bartol Franjić zadovoljno je dodao:

"Imali smo puno prilika, baš kao i u prošloj utakmici u Ukrajini. Na kraju smo nakon puno izglednih prilika iskoristili onu najmanje izglednu. Sretni smo s pobjedom, to je velik korak prema prolazu u sljedeći krug natjecanja. Bilo je teško igrati po ovakvom terenu, ali to je naš stadion, naš dom."

Strijelac pobjedničkoga pogotka, Tomislav Krizmanić, ukratko je opisao situaciju koja je Dinamu osigurala bodove: 

"Možda je izgledalo kao dodavanje, ali to je bio udarac prema vratima. Lopta je ušla malo sretno, ali broji se, ha ha ha... Odigrali smo dobru utakmicu protiv odličnoga suparnika i zasluženo pobijedili. Mislim da smo ovdje potvrdili koliko smo, zapravo, bolji bili i u prvoj utakmici. Sad ćemo se s Atalantom boriti za prvo mjesto. Ona je najteži suparnik, najviše je dosad pokazala", kazao je Krizmanić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.