Vođa Boysa prigrlio Hrgovića dan uoči obljetnice "maksimirskog otpora"

I TO se dogodilo: Mirko Hrgović završio je u zagrljaju Bad Blue Boysa, ili preciznije Marka Domazeta, predsjednika Udruge navijača Dinama koji se nedavno ponovno vratio na vlast u Draškovićevoj ulici.

Fotografija koja nagoviješta lakše preživljavanje Hrgoviću u Maksimiru, barem što se jednog dijela navijača tiče, nastala je danas u slovenskom Čatežu, gdje se Modri opuštaju prije utakmice s Hajdukom u finalu Kupa. Domazet je došao podržati maratonce koji će sutra uoči derbija, na simboličan dan 13. svibnja, u sjećanje na poginule Boyse u Domovinskom ratu, istrčati 42 kilometra i 200 metara po maksimirskoj tartan stazi. Nakon press konferencije, predstavnik jednog dijela sjevera, s Dinamovom tehničkom službom dogovarao je detalje oko ostvarenja koreografije, a Dinamovi igrači prekrasan dan iskoristili su za šetnju oko hotela.

Tako je došlo i do susreta Hrgovića i Domazeta, proradila je sinjska veza i u tren su u zaborav pale sve povijesne razmirice Hajdučkog srca koje se prodalo Mamiću na naplatnim kućicama i navijača Dinama koje je Hrgović svojedobno napao na Kutiji Šibica, braneći svog suigrača, također Hajdukovca, Marija Carevića.

"Pa kaj, sve su to igrači Dinama", rekao je Domazet.

Nema sumnje da će veliki dio razjedinjenih navijača s prijezirom dočekati ovaj Domazetov potez, ali zagriženi Boys, s podebljim stažem i popratnim iskustvom, u posljednje se vrijeme fura na dijalog. Hrgović je uletio u pravo vrijeme i tako si barem malo olakšao situaciju.

Nakon što mu je Torcida poruke pisala po splitskim kontejnerima, a Boysi lutke s njegovim likom vješali na zagrebačkom stadionu, nesvrstanom i omraženom nogometašu, koji je paradoksalno, na terenu uvijek "gorio" za ekipu, i najmanja podrška dobro će doći.

No, koliko god da je Hrgović pogodio tajming šetnje na kojoj je došlo do znakovitog susreta, toliko je Domazet u pomalo nezgodan trenutak isforsirao pomirenje s "zakletim neprijateljem Boysa". Sutra je 13. svibnja, dan maksimirskog otpora, a mnogi ovaj Domazetov potez neće protumačiti prigodnim.

D.R.
Foto: Pixsell

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.