VRATIMO PALČIĆE U PETROVU

Vlada potvrdila: Palčićima se vraća milijun kuna

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

VLADA Republike Hrvatske je na sjednici u četvrtak donijela rješenje o odobrenju sredstava na teret proračunskih zaliha udruzi Klub roditelja nedonoščadi "Palčići" u visini plaćenog poreza na dodanu vrijednost za nabavu uređaja u sklopu akcije "Palčići za Hrvatsku".

Ta akcija pokrenuta je u svrhu opremanja 30 rodilišta širom Hrvatske opremom koja se koristi u liječenju i skrbi o prijevremeno rođenoj djeci i novorođenčadi.

Ministar financija Zdravko Marić kazao je da je riječ o 1,1 milijun kuna plaćenog poreza na dodanu vrijednost za nabavu uređaja u sklopu akcije "Palčići za Hrvatsku". 

Akcija je zasad prikupila gotovo šest milijuna kuna. Veliki dio tih sredstava iskorišten je za opremanje neonatalnih odjela u Petrovoj bolnici i Merkuru. Idući cilj akcije je opremiti i manje bolničke centre u drugim gradovima prijenosnim inkubatorima.

U sklopu toga, udruga Dinamo to smo mi pokrenula je nagradnu igru. Svatko tko želi sudjelovati mora kupiti barem jedan "listić" u vrijednosti od 30 kuna, a novac ide direktno na račun Palčića. Na nagradnoj igri bit će moguće osvojiti brojne sportske rekvizite najboljih hrvatskih, ali i stranih sportaša. Velimir Zajec, Blanka Vlašić, Tin Srbić, Ivica Zubac, Ivan Rakitić i Ana Konjuh samo su neki od sportaša koji su se odazvali akciji i donirali svoju opremu.

Povratak Palčića u Petrovu nakon dva mjeseca

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.