Viduka se sjetio Polla: Rekao sam mu da Šimunić već ima žuti, ali nije mi vjerovao

U VIDEOINTERVJUU za internetsku stranicu Theworldgame.sbs.com.au Mark Viduka je pojasnio detalje neviđenoga sudačkog previda Grahama Polla s nogometnog SP-a u Njemačkoj.

Englez je u srazu posljednjega, trećeg kola skupine F u Stuttgartu, između Hrvatske i Australije (2:2), propustio isključiti Josipa Šimunića u trenutku kad mu je pokazao drugi žuti karton. S obzirom na to da se radilo o Hrvatu rođenom u Australiji, ta je tema Australcima dan-danas itekako zanimljiva, pa su pojašnjenje potražili od Viduke, svjedoka događaja i ondašnjeg kapetana australske reprezentacije.

"Naravno, znao sam Grahama jako dobro iz Premier lige. Došao sam mu kao kapetan nakon što sam vidio da Šimuniću nije pokazao isključujući crveni karton. Rekao sam mu: "Što ti je, pa već si ga jednom opomenuo?!" Odgovorio mi je negativno. Stao sam ga uvjeravati ponovno, nakon čega mi je izvadio kartone da bi argumentirao svoj potez", rekao je Viduka ispričavši potom što se zapravo dogodilo:

"Imao je žute kartone složene u dva reda. Jedan je bio za našu, jedan za hrvatsku reprezentaciju. U redu s hrvatskim kartonima imao je samo jednu "trojku" (Šimunićev broj na dresu, op. a.). Šimunićev prvi žuti karton upisao je u "australski red" iako moj suigrač Craig Moore nije bio opomenut niti jednom tijekom utakmice. Dakle, Poll je Šimunićev prvi žuti karton upisao našem nogometašu s brojem tri, Mooreu", završio je Viduka uz osmijeh čuđenja.

Šimunić je na kraju stigao zaraditi i treći žuti karton, u trećoj minuti nadoknade drugog poluvremena. Poll ga tada nije propustio isključiti.

Događaj spada u red najbizarnijih sudačkih previda u povijesti svjetskih prvenstava. U vlastitoj je autobiografiji engleski sudac priznao da ga je spomenuta pogreška vrlo vjerojatno koštala suđenja finala Svjetskog prvenstva prije četiri godine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.