Video: Zvijer napenalila ljepoticu, Santos razbila Carano

NAJIŠČEKIVANIJA ženska MMA borba u povijesti prošla je relativno očekivano. Zvijer je izdemolirala ljepoticu, a sve je trajalo jednu sekundu manje od 5 minuta. Sudac je možda mogao Ginu Carano propustiti i u drugu rundu, no i on je znao da nema smisla. Cristiane "Cyborg" Santos je bila bolja, jača i čvršća. Druga runda ne bi donijela ništa novo.

Prvi poraz u karijeri, ljepotici Carano naviknutoj na zvjezdani status i crvene tepihe, pao je teže nego što je i sama očekivala. Odbila je dati intervju u kavezu, a nije se pojavila niti na službenoj press konferenciji nakon borbe. Razočarala je milijune, a ulogu glasnogovornika uzeo je njezin, kako ga ona naziva, mentor, legendarni Randy Couture.

"Bio sam u svlačionici, bit će sve u redu...Mislim da je najviše nastradao njezin ponos. Ovo joj je prvi poraz, pa je to i razumljivo."

"Sudac je dobro postupio prekinuvši borbu"

Couture je otkrio kako je na nju dodatan pritisak svaljen i zbog velike pompe koja je pratila ovu borbu. Uz sve to, Carano je izbivala iz ringa više od 10 mjeseci.

"Malo je zahrđala, gotovo godinu dana nije ušla u ring. Uz sve to je imala hrpu obveza mimo treninga, što se osjetilo na borbi", branio ju je bivši UFC-ov prvak ipak priznavši:

"Ušla je u nekoliko izmjena u koje nije smjela. Ponijela ju je borba. Pokušala se pokriti, a kada je prestala kanonada njezine protivnice, nije odgovorila."

Sudac je borbu prekinuo u posljednjoj sekundi prve runde što naravno publici željnoj krvi nije najbolje sjelo. Couture smatra da je sudac postupio ispravno.

"Odluka je bila dobra, sudac nije gledao na sat. Uletio je kada je mislio da je potrebno. Gina je ležala na strani, pokrila se i nije mijenjala poziciju. Nije radila ništa što bi suca navelo na pomisao da se bori."

"Gina treba više vremena provoditi u teretani"

Unatoč porazu, Couture smatra da je bilo i pozitivnih pomaka iako priznaje da bi Gini bilo bolje da se držala taktike, a da nije dopustila da ju preuzme adrenalin."

"Neke tehničke stvari je odradila dobro, no smatram da se trebala više kretati kako bi ju Cristiane lovila po ringu. To smo i trenirali. Ipak nije to lako. Kad te netko udari, želiš mu vratiti, a posebno je to istaknuto kod Gine", objašnjava Couture i zaključuje:

"Treba uzeti malo odmora. Najbitnije je da što češće radi u teretani i da se što češće bori. Mora se razvijati kao sportaš. Vratit će se ona, bit će ponovno ona stara. Gina ima srce ratnice. Sada nam treba vremena da prođemo kroz ove trenutke."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.