Video: Zadranima platili 30.000 eura da puste utakmicu Hajduku?!

UTAKMICA Hajduka i Zadra koja je odigrana 26. travnja ove godine i završila je pobjedom bijelih 3:0 pod istragom je zbog namještanja, javlja njemački TV ARD! Njemački su se mediji ovih dana naveliko raspisali o "najvećoj prevari u povijesti nogometa", kako je naziva Uefa, i nije dugo trebalo da na vidjelo počnu izlaziti detalji namještenih utakmica.

> Najveća prevara u povijesti nogometa: Uefa protiv potplaćenih igrača, trenera i klupskih šefova

Za utakmicu Zadra i Hajduka strani mediji tako javljaju su neki igrači Zadra bili potkupljeni s 30.000 eura kako bi osigurali da Hajduk zabije što više golova! Plan im je očito pošao za rukom, bijeli su uvjerljivo slavili, a kladioničarska mafija na ovu je utakmicu navodno uplatila 70.000 eura. Ova informacija stigla je od neslužbenih izvora u njemačkom Državnom odvjetništvu.

Pod istragom utakmice u Belgiji, Švicarskoj i Turskoj

Isti izvor novinarima je otkrio još neke utakmice za koje se sumnja da su bile namještene. Spominje se tako susret švicarske druge lige između Yverdon Sporta i Thuna koji je završio rezultatom 5:1. Igrači gostujuće ekipe navodno su dobili 15.000 eura kako bi izgubili s četiri gola razlike.

U švicarskoj drugoj ligi sumnjiva je i utakmica Gossaua i Locarna odigrana 24. svibnja koja je završila pobjedom gostujuće ekipe 4:0. Navodno je igračima plaćeno 20.000 eura kako bi izgubili s više od dva gola razlike. Na ovu je utakmicu kladioničarska mafija navodno ukupno uplatila oko 150.000 eura.

Istražuju se i dvije utakmice belgijske druge lige, između Olympique Charleroija i Namura, te Namura i Oud Havelee Leuvena. U prvoj utakmici Namuru je navodno plaćeno da izgubi s tri gola razlike (završilo je 3:0), a u drugoj utakmici je Namur izgubio s 2:0 nakon što su navodno potplaćeni da izgube s dva gola razlike. Pod istragom je i utakmica turske prve lige između Ankaraspora i Bursapora u kojoj su domaćini navodno potplaćeni da izgube s dva razlike, a završilo je 2:0.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.