VELIKA NAGRADA KANADE

VIDEO Vettel oduševio reakcijom na kontroverznu Hamiltonovu pobjedu

Foto: EPA

SEBASTIAN VETTEL prvi je u bolidu Ferrarija prošao kroz ciljnu ravninu na Velikoj nagradi Kanade, sedmoj utrci ovogodišnjeg prvenstva Formule 1, ali je zbog kazne koja je izrečena Nijemcu pobjeda pripala branitelju naslova Lewisu Hamiltonu.

>> Kontroverzna pobjeda na VN Kanade: Vettel prvi prošao kroz cilj, Hamilton slavio

Vettel je u izravnom dvoboju s Hamiltonom napravio pogrešku i izletio je sa staze, a prilikom povratka na nju išao je izravno u Britanca. Činilo se da nije mogao drugačije reagirati nakon što je gubio kontrolu nad zadnjim krajem bolida, ali su suci smatrali drugačije i kaznili su ga dodavanjem pet sekundi na ukupno vrijeme.

Po završetku utrke na stazi Gilles Villeneuve Vettel se parkirao na početku pit lanea i isprva se nije želio pridružiti Hamiltonu i Charlesu Leclercu na postolju. Otišao je direktno u prostorije svoje momčadi, a tek potom je došao na pobjedničko postolje, ali prethodno je napravio nešto što je oduševilo navijače.

Zamijenio je obilježja za pozicije i ispred bolida vozača Mercedesa stavio je broj dva, a na prazno mjesto, ono koje je za pobjednika, jedinicu.

Ferrari ima pravo žalbe sve dok rezultati Velike nagrade Kanade ne budu službeni.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.