futsal

VIDEO Utakmica 2. hrvatske malonogometne lige igrala se s krpama na parketu

Foto: Facebook

UTAKMICA 2. hrvatske malonogometne lige između MNK Kijeva i MNK Murter (2:1) odigrala se jučer u nevjerojatnim uvjetima.

Krov dvorane Lovro Monti u Kninu je toliko prokišnjavao da domaćini nisu stigli krpama obrisati svu vodu s parketa pa su krpe ostavili na terenu kako bi skupljale vodu. Iako nikakvih uvjeta za odigravanje susreta nije bilo budući da je sigurnost igrača bila ozbiljno ugrožena, utakmica je svejedno odigrana.

Snimka koja je objavljena na Facebooku govori sve. Igrači su morali preskakati krpe na parketu, a oni koji su na njih zaboravili su se poskliznuli, otklizali i padali šireći ruke od nemoći.

Snimku utakmice objavio je ljutiti roditelj jednog od igrača koji je video želio poslati čak i CNN-u.

"Ovo što sam sinoć doživio teško je opisati, ali opet ispadne da je jedino meni to problem i onda ispadneš čudak i luđak. Neću puno opisivati jer sve ima u videu, ali kako je ovo moguće? Svatko normalan vidi da je ovo čisto ugrožavanje zdravlja igrača! Ovo je bila utakmica u kojoj nisam gledao rezultat, igru ili šanse nego samo da svi s terena izađu živi i zdravi. Nagledao sam se utakmica u kojima se zaustavlja igra zbog papirića po terenu, a vidimo stalno da se parket briše po 20 puta da bi igrači bili sigurni. A ovdje... Sramota za klubove i službene osobe koji su ovo dozvolili! Sramota je i mene kao roditelja, što nisam ušao u teren i prekinuo ovo, bez obzira koliko mi sin ima godina i što ne bi razgovarao sa mnom više do kraja života... Ne mogu razumjeti ni igrače koji su pristali na ovo...", napisao je, između ostaloga, ogorčeni roditelj.

U opasnosti su i djeca iz škole

Dvorana se inače koristi i za tjelesni odgoj lokalnih školaraca pa je MNK Kijevo nakon utakmice na svojoj Facebook stranici apelirao da se ovaj problem konačno riješi.

"Priča koju pričamo po stoti put. Vaterpolo uvjeti za igru najdražeg nam sporta u 21. stoljeću! Naravno, ništa se ne mijenja po pitanju sanacije krova jedne od najljepših dvorana u državi. Tjednima se odgađaju treninzi, termin odigravanja utakmica određujemo po vremenskoj prognozi. No dobro i to. Lako za nas, ali zar Vam nije stalo do djece koja svakodnevno u ovoj dvorani imaju sat tjelesnog. Djece koja riskiraju puno toga, a Vi im tako vraćate. Sramite se!!! Ovim putem želimo iskreno zahvaliti našim sportskim prijateljima s Murtera što su pristali igrati u ovakvim uvjetima i što nisu stvarali dodatne probleme. Hvala Vam!", napisali su na Facebooku.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.