Hrvatska u-21 reprezentacija

VIDEO UEFA se prisjetila kako je Pletikosa primio gol s centra

Screenshot: UEFA

HRVATSKA U-21 reprezentacija prije 22 godine zaigrala je na Europskom prvenstvu u Slovačkoj. Bila je to talentirana generacija od koje se na Euru očekivalo mnogo, a u prvom kolu je protivnik bila Nizozemska. Hrvatska je povela golom Darka Miladina u 20. minuti, ali Nizozemci su izjednačili pogotkom kojeg se danas prisjetila i UEFA.

Van Bommel zabio prekrasan gol Pletikosi

Mark van Bommel je u 42. minuti na svojoj polovici primijetio da Stipe Pletikosa stoji daleko od gola, a zatim je fantastičnim udarcem zabio za 1:1. UEFA je taj pogodak objavila povodom 44. rođendana njegova strijelca i nekadašnjeg kapetana Bayerna.

Pobjedu je Nizozemskoj na toj utakmici donio Jan Vennegoor of Hesselink u 84. minuti, a Hrvatska je zatim remizirala sa Španjolskom 0:0 i izgubila od Češke 4:3 te završila na posljednjem mjestu skupine.

Hrvatska je protiv Nizozemske nastupila u sastavu: Stipe Pletikosa - Darko Miladin, Igor Tudor, Dario Smoje, Anthony Šerić - Igor Bišćan, Jurica Vranješ, Ivan Leko - Tomislav Šokota, Josip Šimić, Boško Balaban. Izbornik je bio Ivo Šušak.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.