VIDEO Tri godine izgradnje čudesnog Tottenhamova stadiona stale u dvije minute

Foto: Tottenham Hotspur

GRADITI su ga počeli 2016., ulupali su u njega milijardu funti, sve je potrajalo dulje od očekivanog, ali Tottenham je konačno spreman otvoriti vrata svojeg novog stadiona.

Tim su povodom Spursi objavili ubrzanu snimku izgradnje novog White Hart Lanea, od postavljanja temelja do danas. U snimci vidimo rušenje starog stadiona i cijeli proces izgradnje novog, uključujući postavljanje krova i završne radove na eksterijeru i interijeru.

Na izgradnji je znalo istovremeno raditi više od 1000 radnika 24 sata na dan, sedam dana u tjednu.

Premijera je zakazana za nedjelju, no neće odmah prva momčad u akciju na novom stadionu. Prvo će ga testirati U18 momčad protiv vršnjaka iz Southamptona, a iduće subote, 30. travnja, ondje će se odigrati utakmica između legendi Spursa i milanskog Intera (Inter Forever).

Na nedjeljnoj utakmici očekuje se čak 30.000 ljudi, a za utakmicu legendi najavljeno ih je 45.000. Debi prve momčadi, 3. travnja protiv Crystal Palacea, mogao bi biti rasprodan ili barem blizu punoga kapaciteta od 62.000 ljudi. Gledatelji će moći ući tri sata prije početka.

"Imat ćemo jedan od najljepših stadiona na svijetu, što je sjajno, ali moramo i rezultatski držati korak s tim napretkom, što će biti teško bez novih igrača. Svi moramo osjetiti ambiciju na svim razinama kluba", upozorio je golman Hugo Lloris pa dodao:

"Vidim veliku razliku u stanju kluba u odnosu na razdoblje kad sam došao. Uspijevamo biti kompetitivni s potpuno drukčijom filozofijom od naših rivala, ali da bismo dobili još veći kredibilitet, moramo nešto i osvojiti."

Na novom stadionu? To bi bila vrhunska priča...
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.