Video: Slovenci oslabljeni, ali i puni samopouzdanja pred obračun s Hrvatskom

TIJESNOM pobjedom protiv Turske (69:67) slovenska košarkaška reprezentacija osigurala je prvo mjesto u skupini i susret s Hrvatskom u četvrtfinalu europskog prvenstva. Igrali su Slovenci sjajno u prvom poluvremenu, imali 19 koševa razlike, a na kraju su Turci imali šut za pobjedu. U utakmici u kojoj su obje momčadi bile rasterećene zbog osiguranog plasmana u redovima naših sljedećih protivnika istaknuli su se Boštjan Nachbar (16 koševa), Jaka Laković (12), Samo Udrih (12). Nakon što su Turcima nanijeli prvi poraz na turniru, Slovencima je dodatno naraslo samopouzdanje, iako imaju velikih problema zbog ozljeda Matjaža Smodiša, Gorana Dragiča i Domena Lorbeka.



"Bila je to teška utakmica i velika pobjeda. Vrlo je bitno da smo pobijedili zadnju utakmicu u skupini. Dobili smo na samopouzdanju i nadamo se da ćemo nastaviti ovako. Što se tiče ozlijeđenih igrača, ne mislimo o tome. I ako ostanemo na pet igrača nastavit ćemo se boriti. Nadamo se još većoj podršci navijača i da nastavimo s pobjedama", pričao je najbolji igrač utakmice protiv Turske Boštjan Nachbar, a riječima i izrazom lica pokazao je koliko je odlučan u želji za uspjehom.

Slovenci su, dakle, potpuno koncentrirani na svoj cilj, a to je zlatna medalja. Svi u momčadi ispunjavaju želje izbornika Jure Zdovca, igraju kako on to želi i idu naprijed sigurnim koracima.

"Igra nam je dopadljiva, imamo potrebno samopouzdanje te igrače koji mogu dati doprinos dobroj igri ulaskom s klupe. Nadam se da ćemo nastaviti u pobjedničkom tonu", priča organizator igre Jaka Lakovič.


Izbornik Jure Zdovc rekao je kako je predosjećao da će naletjeti na Hrvatsku u četvrtfinalu.
 
"Sve dosadašnje utakmice odsad su nebitne. Sad se moramo dobro pripremiti, pogledati što popraviti i vidjeti zdravstveni bilten. Domen Lorbek će vjerojatno igrati, za Dragiča ne znam. Hrvatska će u toj utakmici morati spašavati svoju kožu, budući da su dosad igrali loše. To će biti utakmica na sve ili ništa, mi ćemo dati svoj maksimum. Vidjet ćemo hoće li to biti dovoljno", kaže Zdovc.

Hrvatska je u pripremnom periodu pretrpjela dva poraza od Slovenije, koja nije bila kompletna. Naši su idući protivnici u tim utakmicama bili dominantni u skoku te imali konkretnije napade. Bilo je to na početku naših priprema pa vjerujemo da sada moramo igrati bolje.

Dobra je stvar što se radi o protivniku kojeg dobro poznajemo pa neće biti iznenađenja. U pravu je Zdovc kad govori da će to biti otvorena utakmica, bez velikih taktičkih nadmudrivanja. Mi ćemo se kvaliteti Slovenaca moći suprotstaviti jedino ako drastično podignemo nivo igre. Nadajmo se da će ova dva slobodna dana biti dovoljna za uigravanje te da će hrvatski košarkaši odigrati pravu utakmicu i zaustaviti "zelene". Jer unatoč slabijoj igri, naš cilj je i dalje medalja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.