DINAMO - VIKTORA

VIDEO "Na Maksimiru će biti teže nego u Beogradu"

Foto: Igor Kralj / Pixsell

VIKTORIA PLZEN stigla je u Zagreb, gdje je u četvrtak (18:55) čeka uzvrat šesnaestine finala Europa lige protiv Dinama na Maksimiru. Češka momčad slavila je preokretom 2:1 kod kuće u prvom dvoboju. Trener Pavel Vrba i branič Milan Havel obratili su se novinarima na presici te najavili konačni obračun s hrvatskim prvakom. Prvi je riječ dobio defenzivac.

"Neće biti laka utakmica, imamo takva iskustva ranije. No vjerujem da možemo opet pobijediti ili izvući povoljan rezultat za plasman dalje. Atmosfera na Maksimiru? Informirani smo i znamo da će biti rasprodan stadion. Veselimo se sjajnoj atmosferi", naglašava Havel koji je jučer dobio sina, što mu može biti dodatna motivacija uoči Dinama.

"Presretan sam zbog toga, to je nešto posebno. Međutim, koncentriran sam na nogomet, na našu igru i kako stići do rezultata koji nam garantira osminu finala. Iskusni smo kao momčad i imamo potencijal nastaviti dalje u ovom natjecanju, iako nas čeka jako dobra ekipa Dinama", rekao je češki nogometaš.

Nakon njega se prisutnima obratio i trener Vrba, čija je momčad u nekoliko dana svladala Dinamo u Europa ligi, a potom i Slaviju u derbiju (2:0) i tako smanjila zaostatak na tri boda u borbi za naslov prvaka poslije 21. kola.

"Iza nas su teške utakmice, ali nas čeka još jedna takva. U prvoj utakmici smo pokazali karakter i preokrenuli rezultat. Naravno, pozitivno je pobjeđivati i imamo dobru atmosferu u ekipi uoči ovako važne utakmice s Dinamom. Naravno, analiziramo sve moguće situacije, ali znamo da će Dinamo vjerojatno rotirati jer imaju igrače za to, pa je itekako moguće da zaigraju neki igrači koji nisu nastupili u Češkoj i moguća su iznenađenja", poručuje Vrba. 

Strateg Plzena vrlo poštuje Dinamo.

"Da, to je ekipa poput Slavije kod nas. Izrazito poštujem Dinamo koji je odlična momčad. Ipak, mi razmišljamo o sebi i vjerujemo u sebe. Rezultat ne bih prognozirao, već ćemo vidjeti kako će se situacija odvijati na utakmici".

Viktorija je lani u isto ovo vrijeme igrala protiv Partizana i eliminirala ga. U Beogradu je bilo 1:1, a u uzvratu su Česi slavili s 2:0. Vrba vjeruje da će biti teže njegovoj momčadi nego u Beogradu.

"Poštujem Partizan, ali mislim da je Dinamo ipak kvalitetniji i bolji protivnik. Bit će to sigurno teža utakmica nego prošlogodišnja u Beogradu", zaključio je. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.