Video - Kerićev prvi gol za Spartu: Rado bih ga mijenjao za tri boda



HRVATSKI nogometaš Andrej Kerić zabio je premijerni pogodak za momčad praške Sparte, koju je zimus pojačao došavši iz Slovana iz Libereca. U posljednjem dvoboju 26. prvenstvenog kola Sparta, aktualni češki prvak, je gostovala kod Teplica. Kerić je gostima spasio bod zabivši za konačnih 2:2 u 87. minuti, šest minuta nakon što je ušao u igru. Ovo mu je sedmi prvenstveni pogodak ove sezone. Prije dvije sezone najbolji strijelac Gambrinus lige svih je šest dosadašnjih zabio za Slovan iz Libereca. Bio mu je ovo ukupno 11. nastup za praški klub, od čega deveti prvenstveni. U gostujućoj je momčadi svih 90 minuta odradio Manuel Pamić.

Zaradio je žuti karton u 17. minuti. Oba pogotka, i to vodeća, za domaće su zabili nogometaši iz Bosne i Hercegovine. Osamnaestogodišnji veznjak Aldin Čalić u 33. minuti ih je doveo u vodstvo, da bi 25-godišnji napadač Aidin Mahmutović u 62. svojim desetim prvenstvenim pogotkom povisio na 2:0. Svih je 90 minuta u redovima domaćina odradio i treći bosansko-hercegovački nogometaš, Admir Ljevaković. Remijem je Sparta propustila priliku približiti se Viktoriji iz Plzena na vrhu ljestvice. Zaostatak četiri kola prije kraja natjecanja i dalje iznosi četiri boda.



Kerić: Svoj bih gol rado bih mijenjao za tri boda


Samo šest minuta bilo je potrebno Andreju Keriću da pogotkom, svojim prvim za prašku Spartu, dohvati bod klubu na gostovanju kod Teplica. Priznao je Kerić nakon utakmice, u kojoj je na travnjak ušao u 81. minuti, da bi, ipak, svoj gol rado mijenjao za tri boda momčadi koja nakon 26. kola zaostaje na drugome mjestu za vodećim Plzenom četiri boda.

"Mogli smo im se približiti na dva boda, no dobro je i ispalo budući da smo zaostajali dva gola. Možemo žaliti za propuštenim prilikama u drugom poluvremenu. Preostaje nam tražiti pobjede u utakmicama koje su pred nama", izjavio je Kerić poslije 2:2 za službene internetske stranice svog kluba i dodao: "Naravno da sam sretan zbog postignutog gola, no više bih volio da smo pobijedili. Radije bih da je moj gol bio pobjednički, mijenjao bih ga za tri boda."

Gambrinus liga, 26. kolo:

Teplice – Sparta Prag 2:2

Redoslijed: 1. Viktorija Plzen 60, 2. Sparta Prag 56, 3. Jablonec 50, 4. Sigma Olomouc 41...

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.