VIDEO Hrvatski branitelj na splitskom Prideu u majici Crvene zvezde

Foto: PIXSELL

ZORAN ERCEG, hrvatski branitelj, aktivist i fotograf, jučer je došao na splitsku Paradu ponosa u majici Crvene zvezde na kojoj je pisalo "Aleksandar Kralj". To je ime i prezime vaterpolista Zvezde koji je prije nekoliko mjeseci napadnut na splitskoj Rivi.

"Namjerno sam odabrao njegovo ime, baš zbog toga", rekao je Erceg.

Erceg je jedini čovjek kojem je zabranjen pristup Tuđmanovom spomeniku, a zbog majice mu je prigovorio samo jedan policajac.

"Interesantno, od građana nitko, ali jedan od zapovjednika policije mi je prigovorio da zašto sam došao izazivati, provocirati s tom majicom. Želio sam kao građanin Splita kojem je jako žao što je jedan mladi sportaš pretučen i bačen u more, pokazati da ovo mora biti i ostati otvoren grad. Ako se hvalimo da smo grad sporta, ne možemo biti otvoreni samo jednima, a ne samo drugima. Ova majica je izraz podrške tom momku, ali i svima drugima kojima su ugrožena ljudska prava", otkrio je Erceg pa dodao:

"Svi mi u hrvatskom društvu, bez obzira gdje tko bio je u nekom aspektu svog života pripadnik manjine. Pripadnici manjine su u bilo kojem pogledu, evo ja kao invalid sam ugrožen jer imam problema u svakodnevnom životu. Tako sam isto došao s ovom majicom da izrazim solidarnost prema mladom sportašu kojem su splitski huligani potjerali u more."
 

Erceg je branitelj dragovoljac koji se usprotivio šatorašima i općenito je protiv desničarenja branitelja i toga da služe HDZ-u.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.