VIDEO Hajdukov kikser se preporodio, a onda se ozlijedio pred utakmicu sezone

Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

HAJDUK je pobijedio kod Slaven Belupa 1:0 u pretposljednjem, 35. kolu SuperSport HNL-a, ali trener Ivan Leko je usprkos tome nakon utakmica rekao da je "ljut kao pas". Razlog su ozbiljnije ozljede dvojice igrača koji su veći dio sezone bili kikseri, ali su se na njenom kraju preporodili, posebno jedan od njih. 

Hajduku se pred finale kupa u 15 minuta nebitne utakmice ozlijedio prvi stoperski par

Stoper Toni Borevković u 76. minuti je krivo doskočio nakon borbe za loptu te je šepajući, uz pomoć liječnika, napustio teren i morao biti zamijenjen. Na samome kraju utakmice, u sudačkoj nadoknadi, njegov stoperski partner Chidozie Awaziem također je prilikom skoka izvrnuo zglob, ali je završio utakmicu.

 

Utakmice HNL-a možete gledati na MaxSport kanalu Hrvatskog Telekoma, kao i emisiju koja ide svako kolo nakon posljednjeg susreta.

To se dogodilo samo pet dana prije Hajdukove utakmice sezone, finala SuperSport Hrvatskog kupa protiv Šibenika na Rujevici. S obzirom na to da su Borevković i Awaziem, nakon što su se veliki dio sezone isticali kiksevima, posljednjih nekoliko utakmica preporodili kao standardni stoperi s kojima Hajduk nije primio gol čak pet utakmica zaredom, Leko bi mogao imati problem. Kod Slavena je zato nakon pet utakmica bez seniorskog nastupa, u završnici ubacio najvećeg klupskog talenta Luku Vuškovića (16).

Na novinarsko pitanje u kakvom su stanju Borevković i Awaziem, Leko je nakon utakmice konferenciji za medije izjavio: "Borevković je nažalost loše. Neću ništa reći. Ljut sam kao pas. Nadam se da ozljeda Awaziema nije ozbiljna."

Kikser je postao adut i onda se ozlijedio pred finale kupa

Borevković (25) je prošlog ljeta došao u Hajduk na posudbu iz portugalske Vitorije Guimaraes te se od njega očekivalo da bude pojačanje uz perspektivu otkupa. No, igrao je jako loše, zbog čega je preseljen na klupu. Međutim, prije mjesec dana krenuo je veliki preporod Hajdukove obrane i Borevkovića, koja s njim pet i pol utakmica nije primila gol.

Otkako je ušao na poluvremenu protiv Varaždina, pa onda redom kontra Gorice, Dinama, Lokomotive, Osijeka i Slavena. O njegovom velikom preporodu svjedoči i grafika s usporedbom Borevkovićevog učinka od početka sezone do kraja travnja s onim od tada do danas. No, čini se da renesansu neće moći nastaviti i u finalu kupa.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.