Video - Hajduk u Dugopolju: Eliakwu otpada, dobar Višća, genijalan Florin Cernat

SINOĆNJE otvaranje novoizgrađenog stadiona u Dugopolju i gostovanje kod istoimenog trećeligaša poslužilo je kao posljednji test nogometašima Hajduka uoči početka nove sezone i europskih ogleda sa Žilinom.

Hajduk je svojim dolaskom uveličao povijesni dan za mjesto koje je od Splita udaljeno petnaestak minuta ugodne vožnje automobilom, ali to sasvim sigurno nije bio primarni cilj dolaska Splićana, već posljednja provjera prije potpisivanja nekih igrača koji su na probi ili su tek pristigli (Eliakwu, Višća, Tokić, Smoje...).

Posjećenost nadmašila kapacitet stadiona od 5200 mjesta

Splićani igrom nisu oduševili brojne pristaše kojih je na stadionu bilo posvuda, posebno na istočnoj tribini gdje se smjestila Torcida i, kao i obično, cijelu utakmicu bodrila svoje ljubimce. Ipak u revijalnoj utakmici protiv prijateljskog trećeligaša ne treba tražiti dlaku u jajetu s obzirom da su u taboru Bijelih svjesni kako je u ovom tjednu najvažnija utakmica gostovanje u Osijeku gdje je pobjeda neminovna ukoliko žele već nakon prvog kola izbjeći zaostatak za Dinamom (Modri u subotu na otvorenju HNL-a dočekuju Istru).

Uz strijelce Tomasova i Cernata (očit je kod Rumunja nedostatak fizičke spreme) koji su majstorskim potezima Hajduku donijeli pobjedu, standardno su Hajduku bili dobri Skoko, Andrić i Ibričić koji su najzaslužniji za terensku inicijativu Splićana, jer su na sredini igrališta zagospodarili terenom.

Utakmica u Dugopolju bila je, po svemu sudeći, posljednja u Hajdukovu dresu za Nigerijca Isaha Eliakwua. Bivši igrač milanskog Intera tražio je uoči ove utakmice šansu u napadu za razliku od pozicije lijevog krila koju je igrao u prvoj utakmici protiv trokut-turnira na Poljudu prošle subote. Eliakwuova igra ponovno je izazvala negodovanje, ni njegova toliko opjevana brzina nije došla do izražaja pa je realno očekivati da će mu se struka Hajduka već tijekom današnjeg dana zahvaliti na suradnji. Ništa bolji nije bio ni Ivan Rodić za kojega je jasno da se zasad nije uklopio u momčad na željeni način.

U redovima Hajduka vrlo dobar u drugom dijelu utakmice je bio Edin Višća koji je u Split na probu stigao iz bosanskohercegovačke Budućnosti iz Banovića na preporuku Senijada Ibričića. Nekoliko je puta Višća fino prošao po desnoj strani iskazavši zavidnu brzinu pa ostaje vidjeti hoće li Hajduk dobiti još jednog obrambenog igrača nakon tek pridošlog Smoje.

Dugopolje nije mjerilo kvalitete, ali Osijek i Žilina jesu

Ambciozni domaćin za čijim je kormilom najtrofejniji trener Hajduka u povijesti HNL-a Ivan Katalinić tvrdim je otporom Hajduku s pravom pokazao da računa na ulazak u drugoligaško društvo. Zapazili smo nekoliko igrača koji bi svoje mjesto mogli pronaći i u nešto višem rangu natjecanja. Sve do svog izlaska iz igre bivši Hajdukovac Goran Granić sigurno je dirigirao domaćom obranom, a jako dobar dojam nakon ulaska u igru sredinom drugog poluvremena ostavio je Vinko Šarić kojemu Brazilac Paraiba nijednom nije uspio pobjeći. Štoviše, Šarić je s lakoćom otklanjao sve pokušaje Paraibe koji je protiv Nacionala pokazao kako će za Hajduk predstavljati pojačanje. Vižljasti Božidar Balić u nekoliko je navrata svojim prodorima također dao do znanja kako se radi o vrlo dobrom igraču. 

Sve u svemu, prijateljskim dvobojem mogu biti zadovoljni jedni i drugi. Katalinić je spoznao koliko je njegova momčad daleko odnosno blizu Hajduku. S druge strane, Miše je isprobao velik broj igrača te sad ima barem malo jasniju sliku glede uoči službenog početka sezone. Na sva preostala pitanja odgovore će mu dati Osijek i Žilina.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.