VIDEO Čudesna prva četvrtina NBA prvaka. Ispisana je povijest NBA lige

Foto: Profimedia

GOLDEN STATE WARRIORSI pobijedili su Portland Trail Blazerse 157:101 i tom pobjedom osigurali šesto mjesto Zapadne konferencije NBA lige, posljednje koje izravno vodi u doigravanje za prsten prvaka. U čudesnoj prvoj četvrtini aktualni prvaci ubacili su 55 koševa i postavili NBA rekord po broju poena u otvarajućoj četvrtini.

NBA rekord po broju koševa u jednoj četvrtini drže i dalje Buffalo Bravesi iz sezone 1972./73. kada su Boston Celticsima ubacili 58 u zadnjem dijelu igre. U tom su periodu Bravesi slavili 58:23, no svejedno izgubili utakmicu 118:126. Warriorsi nisu bili ni blizu poraza, točnije niti u jednom trenutku utakmice nisu bili u zaostatku, a najveća prednost im je iznosila 59 poena.

VIDEO: Arena Sport

Thompson ubacio više od 300 trica

Također, Klay Thompson je u ovoj utakmici postao tek treći igrač u povijesti lige koji je u sezoni ubacio barem 300 pokušaja iza crte za tri poena. Stephen Curry, koji je to napravio četiri puta, i James Harden su preostala dvojica. 

U noći na ponedjeljak Thompson je ubacio šest trica i zabio 20 koševa. Warriorse, koji su imali šut za tri poena 27/49 (55.1 posto), do pobjede su vodili Stephen Curry (26 koševa), Moses Moody (25). Jordan Poole (21) i Thompson (20). Njih četvorica ubacila su 19 trica, deset više od cijele momčadi Blazersa. Najbolji u poraženom timu bio je Skylar Mays (21 koš, 12 asistencija).

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.