NBA ALL-STAR VIKEND

VIDEO Centar prvi put osvojio natjecanje u tricama, zakucavači potpuno podbacili

Foto: Profimedia

KARL-ANTHONY TOWNS postao je prvi centar koji je osvojio natjecanje u tricama na All-Star vikendu NBA lige, domaća publika u Clevelandu bila je oduševljena pobjedom svoje momčadi u Skills Challengeu, ali vrhunac večeri nije oduševio nikog jer u najgorem natjecanju u zakucavanjima u povijesti nitko nije dobio maksimalnu ocjenu 50.

Prošlogodišnji finalist Obi Toppin iz New York Knicksa bio je najmanje loš među četvoricom natjecatelja, kojima je trebalo ukupno čak 25 pokušaja da izvedu sedam uspješnih zakucavanja u prvom krugu, dok Cole Anthony svoje drugo djelo nije ni uspio izvesti. U finalu je na sličan način otpao Juan Toscano-Anderson.

Pred impresivnom sudačkom komisijom, koju su redom činile legende Dominique Wilkins, Isiah Thomas, Clyde Drexler, David Robinson i Dwyane Wade, Toppin je naposljetku pobijedio zakucavanjem koje nije imalo instantni "wow" faktor, nego se tek pregledavanjem snimke moglo vidjeti da je, prije nego što je provukao loptu kroz obruč, njom dotaknuo tablu. A njegovo najimpresivnije zakucavanje bilo je ovo.

Budući da su Dirk Nowitzki i Kevin Love bili krilni centri, Karl-Anthony Towns iz Minnesote postao je prvi centar s titulom najboljeg tricaša, što i nije tolika senzacija ako se zna da kroz karijeru ima bolji postotak trica od bilo kojeg centra u povijesti. Pobijedio je s 29 bodova, a preostala dva finalista, Trae Young i Luke Kennard, došla su do 26.

NBA je predstavila Skills Challenge u novom formatu, u kojem su se tri tročlane momčadi izmjenjivale na poligonima na kojima su odrađivale izazove u šutiranju, dodavanju i driblanju. U finale su se plasirale momčad rookieja, sastavljena od tri ponajbolja ovosezonska novaka, te momčad Cavsa, koju su predstavljali igrači domaćega kluba.

Među njima je bio i rookie Evan Mobley, koji je na kraju odlučio pobjednika. Finale se, naime, svelo na to tko će prvi pogoditi s centra, a Mobley je iz svog prvog pokušaja zabio za trofej, na oduševljenje domaće publike.

Posljednjeg dana All-Star vikenda u Clevelandu igra se All-Star utakmica između momčadi koje su izabrali kapetani LeBron James i Kevin Durant, a na poluvremenu će se održati svečana ceremonija predstavljanja najvećih 75 NBA igrača u povijesti, koji su proglašeni početkom sezone povodom 75 godina NBA lige. Prijenos je u noći s nedjelje na ponedjeljak u 2 sata po našem vremenu na ArenaSport 1.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.