NAVIJAČI

Veterani 4. gardijske oglasili se o napadu BBB-a na njihovog suborca

Foto: Dalmatinski portal, Splitski dnevnik

NIKŠA VRCA, navijač Hajduka koji je postao poznat nakon što je u splitskom kvartovskom dućanu čiji je vlasnik stavio jaja na akciju dok god je Hajduk prvi na tablici, pretučen je i teško ozlijeđen u Zagrebu.

Žrtva napada ispričala je kako je do toga došlo: Nakon utakmice Gorice i Hajduka s društvom je večerao u jednom zagrebačkom restoranu. Kada su htjeli ući u auto i krenuti za Split, vidjeli su da im je jedna guma probušena, isparana nožem. Dok je mijenjao gumu, u pomoć mu je priskočio i jedan Zagrepčanin, nakon čega je dotrčala grupa od petnaestak BBB-a i krenula ih tući. Bili su maskirani i naoružani palicama. Vrca je u tom trenutku klečao jer je mijenjao gumu i najteže je prošao, dok su ostala dvojica Splićana prošla bez težih ozljeda. Udaren je i Zagrepčanin koji im je pomogao zamijeniti gumu.

Vrca je ratni dragovoljac i pripadnik 4. gardijske brigade, čiji su se veterani povodom napada na njihovog suborca oglasili priopćenjem:

"Udruga veterana 4. gardijske brigade oštro osuđuje napad na našeg suborca Nikšu Vrcu, koji se još uvijek nalazi u zagrebačkoj bolnici Sveti duh gdje čeka operaciju noge. Neshvatljiva nam je činjenica da hrvatski branitelj bude u strahu za svoj život kada odlazi u neki drugi hrvatski grad i ne samo hrvatski branitelj već bilo tko u Lijepo našoj. Ovim putem pozivamo hrvatsku policiju i sve mjerodavne institucije da konačno stanu na kraj onima koji po našim ulicama siju strah, ozljeđuju, uzimaju sebi za pravo da sude, a nerijetko završi i s tragičnim posljedicama."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.