RUKOMET

Veselin Vujović: Duvnjak je gospodin i ekstremni igrač, a Balić baraba i genij

Foto: EPA / Getty

NIKAD nije dosadno kada govori Veselin Vujović, naprotiv. Trener PPD Zagreba i najbolji rukometaš svijeta iz 1988. godine dao je videointervju za portal Balkan Handball, i to povremenom Indexovom stručnom komentatoru Žiki Bogdanoviću.

U moru interesantnih i važnih tema posebno je bilo zanimljivo pitanje kojeg bi igrača Vujović u ovom trenutku doveo u svoju momčad. 

"Sander Sagosen", odmah je odgovorio trener PPD Zagreba, a onda pojasnio i zašto.

"On je po prirodi nasljednik Nikole Karabatića jer Karabatić je čovjek-tim, stari lav kojeg ne treba puno dirati da ne poludi. Prije sedam-osam godina bilo koji klub dovede Karabatića i prvak ste Europe. Igra u obrani, u napadu, karakter, lider... Sada isto to u sebi nosi i Sagosen. Ima nevjerojatne fizičke predispozicije. Također, ima i jednu drsku crtu, što nije primjereno Skandinavcima i Norvežanima, a to je da želi ući u sukob, da se posvađa verbalno i fizički", rekao je trener s Cetinja.

Međutim, ubrzo nakon toga sjetio se Domagoja Duvnjaka.

"Zapravo, dok odgovaram na pitanje, dvoumim se između Duvnjaka i Sagosena. Iskreno, Duvnjak je igrač čija je karijera u jednoj ravni, to je neviđeni igrač ekstremne kvalitete, ali je Sagosen taj koji će u sljedećih 7-8 godina sigurno igrati na vrhunskoj razini. No, ako bih sada gledao tko je bolji i važniji ili za godinu dana, onda je to Duvnjak. A ako je netko za duže razdoblje, onda je to, bez dvojbe, Sagosen", naglasio je Vujović.

No, ni tu nije završena priča o Duvnjaku, kojeg je Vujović posebno istaknuo.

"Pogledajte Duvnjaka kakav je kad njegova momčad gubi. Raspravlja sa sucima, sugerira treneru, viče na suigrače... Ima karakter, ne kao neki, ali je napravio jako dobru crtu između jako lijepog ponašanja, tj. dobrog odgoja, kako bi rekli Hrvati, i tog pobjedničkog karaktera koji neosporno posjeduje. On je za mene jedan gospodin", poručio je Vuja pa se u svom prepoznatljivom stilu dotaknuo i Ivana Balića. 

"Primjerice, to se ne može reći za Balića, koji je baraba, ali veliki genij, jedan od najboljih igrača koje je svijet ikad vidio. Nadam se da neće zamjeriti nitko i ne bih se usudio reći tko je najbolji igrač među svima njima", zaključio je dobro raspoloženi trener zagrebaša.

Embed from Getty Images

Vujović je tijekom velike igračke karijere osvojio čak 29 trofeja, od čega tri Lige prvaka (dvije s Metaloplastikom i jednu s Barcelonom), a kao trener je 2017. odveo Sloveniju do povijesnog trećeg mjesta na Europskom prvenstvu. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.