VELIKI USPJEH Lokomotiva preko branitelja naslova do polufinala Challenge kupa

Foto: ŽRK Lokomotiva / Facebook

RUKOMETAŠICE Lokomotive ostvarile su veliki uspjeh i plasirale se u polufinale Challenge kupa, nakon što su u četvrtfinalu izbacile braniteljice naslova španjolsku Gran Canariju.
 
Lokomotiva je u uzvratnom dvoboju četvrtfinala izgubila na gostovanju u Španjolskoj 23:26, ali je uspjela obraniti prednost od pet golova iz prve utakmice igrane prošlog vikenda u Zagrebu u kojoj su Lokosice slavile s 29:24.
 

Odabranice Nenada Šoštarića odigrale su još jednu odličnu utakmicu i posve zasluženo su izborile plasman među četiri najbolje ekipe.
 
Lokomotiva, naš jedini ženski rukometni klub koji je prezimio u Europi, predvodila je Larissa Kalaus sa sedam golova. Kalaus je bila najbolja i u prvoj utakmici u kojoj je Španjolkama zabila 12 golova.
 
Stela Posavec je dodala tri gola, dok su po dva pogotka zabile Jelena Blažek, Jelena Kajfeš, Dora Kalaus, Dora Lukić, te Ena Zagorščak. Među strijelce su se upisale i Ana Marija Boras, Marina Glavan i Sara Senvald. Kod Španjolski najefikasnije su bile Almudena Rodriguez sa sedam i Maria Lujan Suarez sa šest golova.
 

 
Lokomotiva će u polufinalu igrati protiv nizozemske ekipa Virto Quintus koja je u obje utakmice pobijedila švicarski Zug. Nizozemske su pred svojim navijačima slavile s 35:12, a u uzvratu s 34:29.
 
Plasman u polufinale je izborila i češka ekipa Sokol Poruba pobijedivši u uzvratu poljski Kram Start Elblag 24-17. Poljakinje su u prvoj utakmici pobijedile 29-24, ali im to nije bilo dovoljno. U posljednjem susretu četvrtfinala sastaju se španjolski Atletico Cuardes i švedski Hoors. Šveđanke su prvom susretu pobijedile 24-21.
 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.