Niko Kovač je uspio: Eintracht ostao u Bundesligi

Foto: Guliver Image/Getty Images

EINTRACHT iz Frankfurta, kojeg vodi Niko Kovač, i sljedeće sezone igrat će u Bundesligi.
 
U drugoj utakmici razigravanja za posljednje mjesto u prvoj ligi Njemačke Eintracht je s 1:0 slavio kod Nurnberga i tako izborio opstanak u Bundesligi budući da je prvi okršaj ovih rivala završio bez pobjednika (1:1).
 
Utakmicu u Nurnbergu odlučio je Haris Seferović u 66. minuti nakon sjajnog prodora i ubačaja Mijata Gaćinovića s lijeve strane. Švicarskom napadaču je to prvi gol nakon pola godine i tek četvrti u sezoni.
 

 
Nurnberg bez udarca u okvir gola
 
I prije pogotka Eintracht je bio bolja momčad, ali je na golu domaćih sjajan bio vratar Schafer koji je uspio zaustaviti sve pokušaje osim Seferovićevog iz drugog poluvremena. Nurnberg je u 90 minuta susreta ostao bez ijednog udarca u okvir gola.
 
 
Kovačev kapetan, koji je saznao da ima rak, ovaj put nije nastupio
 
Dodajmo i da za Kovačevu momčad nije nastupio kapetan Russ, koji je igrao u prvom susretu ovih rivala dan nakon što je saznao da ima tumor te je u toj utakmici postigao autogol. Igrači Eintrachta uoči uzvratne utakmice zagrijavali su se u dresovima s njegovim imenom.
 
 
 
Bivši hrvatski izbornik ispunio cilj
 
Kovač je Eintracht preuzeo u ožujku, a imao je samo jedan zadatak - ostaviti momčad u ligi. Uspio je iako je u prvih pet utakmica upisao četiri poraza te iako je u zadnjem kolu primljenim pogotkom u 89. minuti otišao u razigravanje.
 
Navijači Eintrachta, oni koji nisu otputovali na utakmicu, posljednji susret sezone gledali su na svom stadionu gdje su burno proslavili pobjedu svoje momčadi.
 
 
  
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.