TRANSFERI

Veliki preokret: Ikoni Napolija propao već riješeni transfer u Kinu

Foto: Gulliver / Getty Images

SVE je bilo riješeno. Igrač se dogovorio s budućim i oprostio od bivšeg kluba i njegovih navijača, a Napoli i Dalian Yifang također su si stisnuli ruke.

Ali Napoli je objavio kako je "odlučio zaustaviti prelazak Mareka Hamšika u kineski klub zato što je Dalian Yifang na završetku pregovora tražio načine plaćanja odštete koji nisu bili dogovoreni ranije".

To je najnoviji veliki preokret u zadnjih tjedan dana  u priči oko Hamšikovog (ne)prelaska u Kinu. 

Podsjećamo, Marek Hamšik (31), kapetan Napolija, slovački veznjak koji je za 11 i pol godina u klubu postao igrač s najviše nastupa (520) i najbolji strijelac (121) u povijesti kluba, prvo je odbio sve ponude dok se kleo Napoliju na vjernost do kraja karijere. 

Prema drugoj verziji, odbio je sve ponude i prolongirao ih za ljeto. 

I onda je, prema tvrdnjama talijanskih medija, još prije dva dana potpisao trogodišnji ugovor s Dalian Yifangom te tako ostao bez bogatog zadnjeg ugovora karijere.

Njime je u iduće tri godine trebao zaraditi ukupno 27 milijuna eura, dok je Napoli trebao dobiti 15 milijuna eura odštete. 

S njim se zatim dirljivo oprostio Napolijev gazda Aurelio De Laurentiis:

"Marek Hamšik pokazao je besprijekorni profesionalizam. Srodio se s klubom, navijačima, gradom. Nikada nikoga nije izdao, čak ni u najtežim trenucima. Drago mi je što će zaraditi bogatu kinesku mirovinu."

Ali, kako se čini, ništa od toga. Hamšik ostaje u Napoliju. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.