VELIKAN DOTAKNUO DNO Prodaja Milana praktički propala, bijesni navijači spremaju protest

Foto: Getty Images / Guliver Image

NAKON gotovo tri godine Silvio Berlusconi i dalje nije prodao Milan, a to nije učinio ni danas, kada je bilo planirano da Kinezi konačno preuzmu talijanskog velikana. Iako se činilo da bi početak ožujka mogao biti povijesni, od toga neće biti ništa. Naprotiv, cijela realizacija je pod velikim znakom pitanja, a europski i talijanski velikan je danas dotaknuo dno u svojoj novijoj povijesti.

Veliki kaos vlada u Milanu, a najvatreniji navijači Curva Sud najavili su proteste sljedećih dana, kao i tijekom utakmice protiv Chieva u subotu veče na San Siru.

Jednostavno, grupa Sino Europe Sports (SES) nije do danas uplatila posljednjih 100 milijuna eura te traži novo odgađanje do travnja. Međutim, Fininvest, pod kojim je Milan, sve je bliže prekidu cijele operacije zbog neprofesionalnog ponašanja kupaca, koji je do sada platio 220 od dogovorenih 320 milijuna eura.

Yonghong Li, koji je trebao postati predsjednik kluba, ostao je bez nekoliko investitora, a jedan od otkazao sudjelovanje u cijeloj priči jučer, čime su nastali veliki problemi.

Kako prenose talijanski mediji, Berlusconiju se ne sviđa sve ovo i blizu je da otkaže pregovore s SES-om, te ponovno otvori suradnju sa Salom Galatiotom i Nicholasom Gancikoffom, koji su na početku bili zajedno s Lijem, ali su ubrzo odustali. 

Odluka će biti poznata do večeras

Fininvest i SES trenutačno pregovaraju, ali će do novog odgađanja teško doći. Ipak, odluka će biti poznata do večeras. Ako se uspiju dogovoriti prodaja će se službeno dogoditi krajem travnja ili početkom svibnja. No, postoji velika mogućnost da sve na kraju propadne. 

"Ja brinem o Milanu i ne znam sve o poslu između Fininvesta i Sino Europe Sportsa. Nemam tu slobodu i ne mogu dati odgovore na neka pitanja. Ne mogu reći gdje smo trenutačno i kakva će biti budućnost Milana", priznao je potpredsjednik kluba Adriano Galliani.
 
Već praktički tri godine Milan čeka na novog vlasnika, a navijači se nadaju povratku u vrh talijanskog i europskog nogometa. Često se spominjao novac za prijelazni rok od 150-200 milijuna eura, te se pisalo o mogućem dolasku Pierre-Emericka Aubameyanga, Sergija Aguera, Marca Verrattija, Andree Belottija...
 
 
Najprije je bio aktualan Bee Taechaubol, koji je bio na korak od kupnje Milana, ali na kraju od toga nije bilo ništa. I sada, kada se činilo kako bi Kinezi napokon trebali završiti posao - ponovno se sve može srušiti.
 
Što će biti s Donnarummom, Susom, Pašalićem...
 
Već sezonama unazad Milan ne igra Europu, u posljednjih šest sezona osvojio je tek talijanski Superkup, a ove sezone će biti u minusu 75 milijuna eura. Međutim, još veći problemi dolaze s igračima, s kojima ne može biti produžen ugovor kada se ne zna novi vlasnik.
 
Tako su s Gallianijem danas sastanak održali akcionari kluba, te ga upitali što će biti s čudesnim vratarom Gianluigijem Donnarummom, 18-godišnjim čudom od djeteta, koji je prije neki dan postao punoljetan, no i dalje nije potpisao ugovor i trenutačno je slobodan igrač, a želi ga pola Europe.
 
"Nije trenutak za pitanje od Donnarummi, kao ni drugim igračima", odgovorio je Galliani. 
Međutim, realnost je kako sjajnog vratara mogu sada otvoreno loviti Juventus, Real Madrid, Manchester United i ostali velikani, baš kao i Susa Fernandeza, koji ima ugovor do ljeta 2019. godine. Također, što će biti s Mario Pašalićem, koji je na posudbi iz Chelseaja, te s Gerardom Deulofeuom iz Evertona, tko zna.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.