ROLAND GARROS

Velika iznenađenja u turniru tenisačica na Roland Garrosu

Foto: EPA

PROŠLOGODIŠNJA pobjednica Roland Garrosa, Čehinja Barbora Krejčikova, eliminirana je u prvom kolu ovogodišnjeg Grand Slam teniskog turnira u Parizu. Krejčikova, koja je postavljena za drugu nositeljicu turnira, izgubila je od Francuskinje Diane Parry sa 6:1, 2:6, 3:6.

Čehinja je sjajno otvorila meč protiv 97. tenisačice svijeta i nakon nešto više od 30 minuta dobila je prvi set sa 6:1. U drugom je imala 2:0 i činilo se da će brzo do trijumfa. No uslijedio je velik obrat. Mlada 19-godišnja Francuskinja nanizala je šest gemova izjednačivši na 1:1 u setovima. I u trećem setu je Krejčikova imala 2:0, no uslijedili su novi obrat i veliko slavlje mlade Francuskinje.

"Ovo je za mene san. Trenutno sam najsretnija osoba na svijetu," kazala je Parry.

S druge strane, Čehinja je u suzama napustila teren.

"Imala sam 1:0 u setovima i 2:0 u drugom setu i nakon toga sam udarila u zid. Fizički sam se srušila, jednostavno nije išlo", rekla je 26-godišnja Čehinja.

Ispala i Osaka

Nešto ranije ispala je i bivša prva tenisačica svijeta, Japanka Naomi Osaka, a bolja od nje je sa 7:5, 6:4 bila Amerikanka Amanda Anisimova. Ova eliminacija dogodila se godinu dana nakon Osakinog dramatičnog povlačenja s Roland Garrosa zbog psihičkih problema.  

Prošle godine Japanka je objavila da neće ispunjavati svoje obveze prema medijima na Roland Garrosu, ali se onda odlučila povući i ne nastupiti. Nakon toga se Osaka, koja je otkrila da se tri godine borila s depresijom, vratila natjecanjima na OI-ju u Tokiju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.