VELIKA GESTA HRVATSKE OLIMPIJKE Indijac je na njenim sanjkama stigao do svjetskog rekorda

Foto: Hina

HRVATSKA sanjkašica Daria Obratov zaslužila je nagradu za fair play. Našoj olimpijki u Pjongčangu Indijci su uručili dar u znak zahvalnosti što je u posljednjim danima 2017. godine na olimpijskim kvalifikacijama u Njemačkoj ustupila sanjke njihovu predstavniku Shivi Keshavanu.

Indijac je vlastite sanjke uništio u prethodnom nastupu, a Daria mu je ustupila svoje iako je i sama. odmah nakon muške serije, imala kvalifikacijski nastup za ZOI.

Indijac je na njenim sanjkama ostvario 6. nastup na ZOI-u i ušao u Guinnessovu knjigu rekorda, a nakon toga olimpijsku normu prvi put je izborila i Daria. Priču o ovom dobrom djelu objavio je i prestižni New York Times.

"Kada sam ga vidjela kako je tužan, nisam mogla ostati mirna. Znala sam koliko mu znače ove kvalifikacije i da mu je u pitanju vjerojatno posljednji ZOI u karijeri. Ponudila sam mu svoje sanjke, on je bio presretan. Odradio je natjecanje i uspio se plasirati u Pjongčang, a kasnije je to uspjelo i meni. Predstavnici indijskog saveza darovali su mi u znak zahvalnosti jednu statuu koju sam po roditeljima već poslala kući iz Pjongčanga", otkrila je Daria Obratov.



 

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.