Velasquez uspio nemoguće: Nokautirao Minotaura u prvoj rundi!

MLADI UFC-ov lav Cain Velasquez pobijedio je legendarnog Antonia Rodriga "Minotaura" Nogueiru nokautom nakon 140 sekundi borbe u glavnom meču večeri na UFC 110 spektaklu u Acer Areni u Sydneyju.

> Cro Cop slavio tehničkim nokautom protiv nedoraslog Perosha

> UFC 110: Reljić i Pokrajac poraženi

Amerikanac meksičkog porijekla tako je zadržao savršen omjer u karijeri, te je sada na 8-0. Minotaur, nekadašnji prvak PRIDE-a i UFC-a, doživio je šesti poraz u MMA-u. Uz to ima i 32 pobjede, jedan remi i jednu nevažeću borbu. Dvojac se od starta odlučio na stojku u čemu je Velasquez bio puno konkretniji i opasniji. U svakoj je otvorenoj izmjeni plasirao vrlo ubojite ručne tehnike koje bi obično završavale na Minotaurovoj bradi, a Brazilac nije bio pošteđen niti razornih low kickova koji su također odsjedali na pravo mjesto.

Sredinom prve runde, Minotaur se još jednom upustio u dosta neopreznu izmjenu koja ga je koštala brutalnog nokauta. Velasquez je plasirao snažan polukroše koji je srušio Brazilca da bi ga konačno završio ground&pound tehnikom.

Wanderlei pobijedio Bispinga

Wanderlei Silva (33-10-1) protiv Michaela Bispinga, odnosno George Sotiropoulos (12-2) protiv Joea Stevensona slavili su jednoglasnim odlukama sudaca. Silva i Bisping vodili su zaista bespoštedan rat čitavih 15 minuta. Britanac je bio konkretniji u prvoj, a Brazilac u drugoj rundi. Treća runda trebala je prema svemu odlučiti pobjednika, a Silvi se na koncu isplatila srčanost i beskompromisnost u posljednjim sekundama. "The axe murderer" je doslovno krenuo na sve ili ništa pokušavajući širokim krošeima zakačiti Bispinga. Nekoliko njih je i odsjelo na pravo mjesto što je srušilo Britanca na parter i u stvari presudilo borbu kod sudaca.

Podsjetimo da je hrvatski borac Mirko "Cro Cop" Filipović tehničkim nokautom bio bolji od Anthonyja Perosha, Australca hrvatskoga porijekla, te da su ostala dva hrvatska predstavnika poražena u svojim mečevima.

Od Igora Pokrajca je bolji bio James Te Huna (tehnički nokaut), dok je Goran Reljić poražen od CB Dollawaya čiju su pobjedu suci proglasili jednoglasno.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.