DONNA U SUZAMA Nakon tri sata divovske borbe izgubila 10:8

Foto: Getty Images / Guliver Image

U JEDNOM od najboljih ženskih mečeva u zadnjih nekoliko godina, Donna Vekić izgubila je 2. kolo Wimbledona od domaće igračice Johanne Konte 7:6, 4:6, 10:8.

Donna je na 8:8 imala jednu brejk loptu, ali je nije iskoristila i Britanka je u sljedećem gemu iskoristila drugu meč loptu i plasirala se 3. kolo Wimbledona. Vekić je u suzama napustila teren. Iako može žaliti za propuštenim prilikama, može biti ponosna na tenis koji je pokazala. U zagrljaju na mreži Konta ju je nekoliko sekundi tješila.

Tko zna kako bi ovaj meč završio da je Hrvatica u prvom setu iskoristila vodstvo 5:3 i 40:15 na svojem servisu. No sedma igračica svijeta se sjajno izvukla i dobila set u tie breaku. Ali to uopće nije omelo Donnu u drugom setu u kojem je bila dominantna. Imala je brejk odmah na početku, pa ga izgubila, no ponovno je oduzela servis protivnici i rutinski dobila set 6:4.

A onda je uslijedila drama. Vjerovali ili ne, do 5:5 u trećem setu obje igračice izgubile su šest poena na servisu. U rijetko viđeno kvalitetnom setu, Donna je na 6:6 došla do brejk lopte, ali je nije iskoristila. Imala je još jednu, onu spomenutu na 8:8, ali nedostajalo je jako malo sreće da meč ode na njezinu stranu.

Koliko je ovo bio dobar tenis, najbolje će vam reći statistika. U nešto više od tri sata, Konta je imala samo 21, a Donna 24 neprisiljene pogreške. Britanka je upisala čak 55, a Donna 42 winnera, što se u ženskom tenisu zaista rijetko viđa. Servirale su fantastično, 12 aseva Konta, 11 Vekić, 81 posto dobivenih poena nakon prvog servisa Konta, 78 posto Vekić.

Bila je ovo velika prilika za Donnu koja je Kontu nedavno pobijedila u finalu Nottinghama. Britanka će u 3. kolu igrati protiv Grkinje Marije Sakkari.

Hrvati su tako dramama obilježili i treći dan Wimbledona. Ivo Karlović je, podsjetimo, izgubio od Bedenea 8:6 u petom setu. Mirjana Lučić-Baroni ispustila je 5:0 u trećem setu protiv Caroline Withoeft. Petra Martić jučer je slavila 10:8 u trećem setu protiv Darije Gavrliove.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.