Cristiano Ronaldo obranio Zlatnu loptu!

Foto: Guliver Image/Getty Images, Fifa.com/Twitter

NAJBOLJI nogometaš svijeta i dobitnik Zlatne lopte za 2014. godinu je Cristiano Ronaldo. Portugalski nogometaš Real Madrida obranio je nagradu osvojenu prošle godine, a ukupno mu je ovo treća Zlatna lopta u karijeri.
 
Ni Ronaldo, ni Messi: Kovač glasao samo za Nijemce
 
Ronaldo prvi Realovac koji je slavio dvije godine zaredom
 
"Ne mogu vam opisati kakav je osjećaj osvojiti ovu nagradu drugi put zaredom, a nikada nisam ni pomislio da bih mogao osvojiti tri u karijeri. I Real i ja ćemo se nastaviti truditi", rekao je uzbuđeni Ronaldo, koji će sljedećeg mjeseca proslaviti 30. rođendan.
 
Ronaldo, prvi uzastopni Realov dobirnik Zlatne lopte, slavio je ispred četverostrukog osvajača Zlatne lopte Lionela Messija i njemačkog vratara Manuela Neuera. Nogometaš Reala je dobio 37,66 posto glasova, dok je Messi završio na drugom mjestu s 15,76 posto glasova. Neuer je za Messijem zaostao samo 0,04 posto glasova.
 
Portugalac se s brojem nagrada za najboljeg nogometaša svijeta izjednačio s Cruyffom, Platinijem i Van Bastenom.
 
Loew trener godine, Rodriguez zabio najljepši gol
 
Joachim Loew, njemački izbornik, izabran je za najboljeg trenera svijeta nakon što je Nijemcima donio prvi svjetski naslov nakon 1990. godine. Iza njega su ostali Diego Simeone, prvak Španjolske s Atleticom, te Carlo Ancelotti, europski prvak s Realom.
 
Najljepši gol u 2014. postigao je Kolumbijac James Rodriguez, čiji je volej u osmini finala Svjetskog prvenstva protiv Urugvaja dobio skoro 50 posto glasova. 
 
 

 
Modrić u rezervnoj momčadi svijeta
 
Odabrana je, u izboru samih nogometaša, i najbolja momčad svijeta u kojoj su:  Neuer, Lahm, David Luiz, Thiago Silva, Ramos, Di Maria, Kroos, Iniesta, Ronaldo, Messi i Robben. U rezervnu momčad upao je hrvatski veznjak Luka Modrić, a drugih jedanaest čine: Courtois, Marcelo, Alaba, Hummels, Dani Alves, Modrić, Yaya Toure, Xabi Alonso, Neymar, Ibrahimović, Suarez
 
 
 
Najbolja nogometašica svijeta je Nadine Kessler iz Wolfsburga, a europski prvak dao je i najboljeg trenera - Ralfa Kellermana.
 
Nagradu za fair-play dobili su FIFA-ini volonteri za obavljen posao na Svjetskom prvenstvu u Brazilu. 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.