Van Gaal: Morali smo pobijediti uvjerljivije

NAKON pobjede Bayerna u Bremenu protiv Werdera 3:2 u derbi utakmici 19. kola Bundeslige, raspoloženja u suparničkim taborima bila su, logično, sasvim suprotna.

Bayern je ovom pobjedom, uz pomoć Bochuma, koji je kao domaćin odigrao 2:2 protiv Schalkea, iako je Rakitićeva momčad vodila s 2:0 do 82. minute, zasjeo na čelno mjesto na ljestvici s 39 bodova. Schalke i Bayer imaju bod manje, ali momčad iz Leverkusena i utakmicu manje.

Bayern je u Bremenu mogao pobijediti i puno uvjerljivije, s obzirom na broj stvorenih šansi, ali mogao je ostati i bez pobjede, budući da je nizozemski krilni napadač Arjen Robben pogodak za 3:2 zabio u 78. minuti utakmice, i to velemajstorski, iskosa s desne strane s vrlo velike udaljenosti.

Prije njega, u listu strijelaca se u Bayernu upisao i hrvatski napadač Ivica Olić, poentiravši u 35. minuti. Igrao je do 68. minute, kada ga je zamijenio povratnik Franck Ribery, dok Danijel Pranjić nije ulazio u igru. Dodajmo da je Olić tako nastavio golgeterski niz protiv Werdera. Prošle im je sezone u dresu Hamburga postigao tri pogotka u sezoni.

Trener Bayerna Louis van Gaal bio je, dakako, vrlo zadovoljan s tri boda i šestom uzastopnom pobjedom u Bundesligi, a osmom u nizu u svim natjecanjima. Ipak, pronašao je i elemente s kojima nije odisao zadovoljstvom.

"Danas sam ja vrlo sretan trener. Werder je igrao s puno rizika. Dopada mi se što su moji igrači bili vrlo agresivni i stvorili doista pregršt prilika, ali mi se ne sviđa što ih nisu uspjeli i realizirati. Nevjerojatno je da smo pobijedili samo s 3:2. Naša pobjeda trebala je biti puno uvjerljivija, ali smo uprskali previše šansi, zbog čega smo na klupi strahovali za tri boda do posljednjeg trenutka. Naravno, protiv Werdera nikada nije lako, ali ovoga puta smo morali uvjerljivije pobijediti", podvukao je Van Gaal.

Slično je izjavio i Robben, koji je sam promašio nekoliko ''zicera'' prije pogotka koji spada u kategoriju remek-djela.

"Igrali smo našu igru, dobar nogomet. Danas smo mogli zabiti možda i 10 golova. Promašili smo previše prilika, pa i ja osobno."

Werderov trener Thomas Schaaf priznao je da je njegova momčad bila potpuno nadigrana.

"Nema sumnje da je ovo bila sjajna utakmica za navijače Bayerna. Gostima smo dopustili toliko puno prilika na utakmici da tako što još nikada nisam vidio. Prema tome, zaslužujemo kritike na naš račun", konstatirao je Schaaf.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.