Van Basten iz Donje Šemnice: Ginut ću za bijeli dres!

MLADI napadač Varteksa Matija Smrekar u razgovoru za Index govori  o potencijalnom transferu u Hajduk, Dariju Jertecu i junioru Mariju Sačeru.

Naime, postoji mogućnost da Hajduk trampi Darija Jerteca kojega se želi riješiti, jer ovaj nije pristao na smanjenje ugovora, za mladoga napadača Varteksa Matiju Smrekara. "Onako visok, mršav, a igra s obje noge, ima odličan pregled igre i sjajnu povratnu lopta, odličan skok i istančan osjećaj za postizanje golova. To je pljunuti Marco van Basten", tako opisuju Smrekara u njegovom rodnom kraju.

"Da, čuo sam i ja da postoji opcija da odem u splitski Hajduk, imao sam i nekoliko kontakata, ali sve je ostalo na tome. Prije nekoliko dana iz kluba su me pozvali na razgovor i rekli mi kako postoji mogućnost da me prodaju u Hajduk i da bi dogovor, ukoliko bude postignut, trebao biti okončan vrlo brzo. Pregovori su u tijeku", rekao je Smrekar.

"Nema sumnje da bi volio zaigrati za Hajduk, to je veliki klub, nogometna institucija u Hrvatskoj, a nastupati u bijelom dresu bio bi veliki napredak za mene, veliki korak u karijeri. Ovo je sve za mene posao koji mislim obavljati kako spada. Ginut ću za Hajdukov dres...", dodao je nekadašnji omladinac krapinskog Zagorca Matija Smrekar.

Kao što smo rekli, njegov gol na Poljudu Hajduku je odnio naslov prvaka. Ipak, Matija vjeruje kako se interes Splićana ne bazira na samo toj jednoj utakmici, jednom bljesku.

"Ma ne bi ja to ništa posebno isticao. Na svakoj utakmici želim zabiti gol pa sam ga srećom zabio i na toj i ne, ne mislim da će me Hajduk kupiti samo na račun tog gola. Cijelu sam se sezonu trudio i igrao na visokoj razini. Ne radi se tu o nekom bljesku, mislim da je njihov interes rezultat mojih dobrih igara cijelu godinu", napomenuo je mladi napadač Varteksa, inače veliki fan Luke Modriće i Mladena Petrića, zatim Davora Šukera i onoga pravoga Ronalda.

"Ne znam zašto Jertec nije uspio na Poljudu, ali ja namjeravam"

O povratku Jerteca u Varteks Smrekar ne zna ništa, a vjeruje Darijevim riječima da jednostavno u Splitu nije dobio pravu priliku.

"Iskreno nitko mi u klubu nije rekao niti sam čuo da mi se Jertec mogao vratiti u Varteks. Evo čitam danas u novinama i moram vam reći da mi je to prvi glas. Ne, ne znam što se tu dogodilo i zašto Darijo nije uspio na Poljudu, kaže, da nije dobio pravu priliku. Ne vjerujem da je prevelika razlika u temperamentu i da se Varaždinci na Poljudu teško snalaze. Namjeravam promijeniti tu tradiciju...", rekao je Smrekar, koji je reprezentativac selekcije U-21 postao sam s nepunih osamnaest godina, a još se kao sada sjeća one utakmica protiv Albanije kada je ušao u dugom poluvremenu zamijenivši Kalinića i asistirao Iličeviću za gol. Kasnije je i sam zabio...

Kada je imao samo 14 godina, Matija Smrekar je bio proglašen sportašem Grada Krapine. Svi su se čudili izboru, no danas je jasno o čemu se tu radilo. On je veliki borac, koji stalno napreduje, stoga prilagodba na Poljudu ne bi trebala proći isuviše teško...

"Znate, danas nije lako igrati i dokazati se bilo gdje, a kamoli u velikom klubu kao što je Hajduk. Ja samo mogu obećati da ću se truditi svim snagama da opravdam povjerenje i zaslužim bijeli dres,  a nema dvojbe da me očekuje težak posao", iskreno će varaždinski napadač.

Na koncu Matija je rekao i koju lijepu za svog mladog kolegu Marija Sačera, također potencijalnu prinovu splitskog kluba: "Sačer je veliki potencijal i bio bi to vrlo dobar posao za Hajduk. nema sumnje ni da bi on volio prijeći na Poljud, a i meni bi bilo bolje, jer bi se zajedno lakše prilagodili".

Vedran Buble
Foto: Cropix

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.