Vaha: Sala mi je bio poput sina, ovo je najteži trenutak u mojoj karijeri

Foto: Guliver Image/ Getty Images, Montaža: Index.hr

JOŠ traje potraga za malim avionom Piper Malibu u kojem su bili 28-godišnji nogometaš Emiliano Sala i pilot. Avion je sinoć nestao blizu Normandije. Akcija potrage i spašavanja, u kojoj sudjeluju dva helikoptera i nekoliko brodova, još je u tijeku, ali nema vijesti da su pronađeni dijelovi aviona ili tijela dvojice putnika. Argentinski nogometaš bio je u Nantesu kako bi se pozdravio s donedavnim suigračima prije puta za Cardiff, gdje je trebao nastaviti karijeru. Proteklog vikenda potpisao je rekordan transfer velškog kluba težak 17 milijuna eura.

Argentinski napadač ove sezone bio je najbolji golgeter kluba koji vodi Vahid Halilhodžić, zabio je 13 golova i zaradio transfer u Premiership. U Nantesu se navijači okupljaju pred klubom i pale svijeće. Vaha nam se javio slomljen. 

>>> UŽIVO Salu smatraju mrtvim, žalio se na sigurnost zrakoplova

"Zasad još ništa nije potvrđeno, ali nažalost velike su šanse da istina bude teška. Veliki šok za naš klub, za nas sve, za mene. Težak gubitak jednog čovjeka i igrača koji je s nama proveo izvjesno vrijeme. Bio je stvarno oličenje svega onoga što jedan dobar mladić treba imati", rekao nam je utučeni Vaha pa dodao:

"Jako velik gubitak za sve nas i vrlo, vrlo teško sam primio tu vijest. Još uvijek čekam misleći da ništa od ovoga nije istina, ali nažalost...", utihnuo je.

"Imao sam poseban odnos s njim, skoro kao da sam izgubio sina"

Emiliano Sala doživio je potpuni preobražaj otkako je Vahid Halilhodžić preuzeo Nantes. Za njim je poludjelo pola Premiershipa nakon što je prošle sezone zabio devet od ukupno 13 golova otkako je Vaha preuzeo klub.

>>> Premiership poludio za napadačem kojeg je Vaha preporodio

"S njim sam imao jedan poseban odnos. Praktički imam osjećaj kao da sam izgubio sina. Prvi dan kada sam preuzeo klub, došao je i on. Bio je u jednoj posebnoj situaciji, moralno vrlo slomljen, nije bio u nekoj formi, bio je izrazito nezadovoljan. Tako sam s njim imao desetke razgovora, radio je kao lud, slušao je i taj trud i rad se isplatio.

Odigrao je najbolju sezonu u svojoj karijeri i zbog toga mi je sve ovo vrlo teško palo."

Jučer se vratio u klub u kojem je proveo zadnje tri i pol godine i u kojem se proslavio kako bi se oprostio od donedavnih suigrača. Sve ih je okupio kako bi se fotografirao s njima uz poruku "Posljednji pozdrav". Riječi koje bi inače bile rutinske i uobičajene, sada zvuče tužno i zlokobno.

"Jučer se došao oprostiti sa svima, zahvalio je klubu, meni posebno izrazio zahvalnost. Ovo je jedan od najtežih trenutaka u mojoj sportskoj karijeri", završio je Vaha rekavši nam da je u prevelikom šoku da bi više razgovarao.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.