Trećeligaš namučio prvaka: Soudani slomio Mladost i odveo Dinamo u četvrtfinale Kupa

Foto: Hina

DINAMO je uz puno muke tek u nastavku slomio trećeligaša Mladost i s rezultatom 3:1 plasirao se u četvrtfinale Kupa. Mladost je senzacionalno povela golom Starčevića u 38. minuti nakon kornera i s tim se rezultatom otišlo na odmor. U nastavku je Dinamo imao inicijativu, no aktualni prvaci i branitelji Kupa nisu stvarali neke prilike, tako da je Zoran Mamić pola sata prije kraja morao posegnuti za Soudanijem. Ulazak Alžirca donio je preokret i Dinamo je do kraja utakmice zabio tri gola i plasirao se među osam najboljih.
 
Utakmica u Ždralovima imala je svečarski ugođaj. Tribine lokalnog stadiona bile su pune gledatelja koji su željeli vidjeti Dinamove zvijezde, a uoči samog početka Zdravko Mamić od domaćina je dobio i prigodni dar jer svoju karijeru započeo baš u ovom klubu.
 
Međutim, čim je utakmica počela, trećeligaš se nije imao namjeru predati bez ispaljenog metka i želio je pokazati kako i oni znaju igrati nogomet. Dinamo je krenuo u utakmicu u dosta šarenom sastavu s većinom igrača iz B sastava te s onima koji do sada nisu imali preveliku minutažu. Bez obzira na to, očekivalo se da će gosti s lakoćom slomiti otpor domaćina. Ipak, dogodilo se sasvim obratno.
 
Mladost ukrotila Dinamove zvijezde i na poluvrijeme otišla s prednošću
 
Mladost je igrala hrabro i pametno te je bez većih problema gušila svaki pokušaj Dinamovih igrača, a ono što obrana nije zaustavila, branio je sjajni vratar Srbljanović. Golman Mladosti sjajno je obranio udarac Hodžića u osmoj minuti, kao i snažan udarac Pavičića u 14. Najveću prigodu gosti su imali u 17. minuti kad su na Srbljanovića krenuli Ćorić i Henriquez, no Srbljanović je i to čudesno zaustavio.
 
Tada se utakmica malo primirila, a onda je iz ničega Mladost senzacionalno povela. Prvi korner za domaće i odmah gol. Strijelac za veliko slavlje bio je Starčević.
 
Soudani spasio Zokija i Dinamo
 
U nastavku je Dinamo prijetio preko Šovšića i Ćorića, no jalova je bila ta inicijativa, pa je Zoran Mamić bio prisiljen u igru ubaciti Alžirca Soudanija kojeg je danas mislio odmarati. Ulazak Soudanija bio je ključ Dinamova preokreta. U 62. minuti Alžirac je probio desni bok i ubacio, a sam kao duh Hodžić pogađa glavom za izjednačenje. Devet minuta kasnije Pavičić i Ćorić sjajnom akcijom pred vrata guraju Henriqueza, a Čileanac takve prilike ne propušta i to je 2:1 za goste.
 
U 77. minuti Mladost je imala veliku priliku, no Ježina je istrčavanjem spriječio novi šok za gostujuću momčad. I, tri minute prije kraja, nakon odličnog prodora danas agilnog Šovšića Soudani s pet metara zabija i postavlja konačan rezultat utakmice.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.