STIPICA NIJE MOGAO SAM Osijek u sudačkoj nadoknadi srušio Hajduk u ludom derbiju (2:1)

Foto: Instagram

NIKOME ove sezone neće biti lako u Gradskom vrtu. Zna to Dinamo, koji je ovdje u 3. kolu osvojio samo bod, zna to PSV koji je izgubio 1:0, isto je prošla i Rijeka u 4. kolu, a večeras je u derbiju 8. kola HNL-a odlični Osijek na svojem stadionu pobijedio i Hajduk 2:1.


Uzbudljivu, dobru i napetu utakmicu odigrali su Slavonci i Splićani, a prvu priliku imao je Hajduk nakon što je Malenica u 12. minuti sjajno obranio udarac Ercega s desetak metara. No, kako je susret odmicao, tako je Osijek postajao sve opasniji.

U 23. minuti Ejupi izlazi sam pred Stipicu, koji mu u zadnji trenutak ulazi u udarac. Već u sljedećem napadu Barać odlično puca glavom nakon kornera, ali Juranović izbija loptu sa same crte.

Tako se na poluvrijeme otišlo bez golova, iako je pravo čudo bilo da domaćini nisu vodili, a Hajduk je njihove promašaje kaznio u 50. minuti. Savvas je ubacio iz kornera, Nižić je poput bombardera proletio kaznenim prostorom domaćih i zakucao loptu glavom za vodstvo Hajduka.

No, ono je trajalo manje od minute, jer su domaćini izjednačili već u sljedećem napadu. Boban je probio vrlo slabog Memollu na desnoj strani, Ejupi je odigrao povratnu loptu, a debitant Hajradinović lijepim udarcem pogađa za 1:1.

Ni iz čega se zakuhala utakmica, počeli su padati i žuti kartoni, da bi sudac Mlakaru u 60. minuti s klupe udaljio Hajdukova trenera Joana Carrilla zbog stalnih prigovora. Dvije minute kasnije u igru je ušao Eros Grezda, što će se pokazati kao sjajan potez, a već u 66. minuti mogao je Osijek do vodstva da večeras odlični Dante Stipice nije na vrijeme zatvorio udarac Bočkaju.

Nakon toga se susret malo smirio, obje momčadi kao da su shvatile da taj bod uopće nije loš, ali u ludoj završnici Osijek je stigao do pobjede. Mogli su domaćini i prije sudačke nadoknade zabiti, ali je Stipica u 84. minuti skinuo zicer i Mariću, ali u 93. minuti nije mogao ništa.

Čekao se kraj susreta, Hajdukovci su ga malo preopušteno čekali i kao da ni sami nisu vjerovali da bi mogli primiti gol. Boban je ponovno probio Memollinu stranu i ubacio u sredinu gdje Lukić spušta loptu na 16 metara, a Grezda preciznim udarcem u suprotni kut zabija za euforiju u Gradskom vrtu, baš kao i kod prvog gola. VIDEO

Da nije na golu bilo Dantea Stipice, Hajduk bi sigurno teže stradao. No, ostat će gorak okus gola u 93. minuti, koji se u ovakvim utakmicama ozbiljnim momčadima ne bi smio događati. Ovime nismo otkrili toplu vodu, ali Nikola Vlašić će neopisivo nedostajati Hajduku do kraja sezone.

Nema Hajduk više ni izbliza takvog igrača koji može učiniti razliku i bit će zanimljivo vidjeti kako će se Splićani nositi bez njega s momčadima iz vrha. A ne bi bilo loše i da netko malo pomogne sirotom Stipici, jer sjajni Hajdukov golman neće na svakoj utakmici skinuti dva, tri čista zicera protivnicima.

HNL, 8. kolo:

Osijek - Hajduk 2:1 (Hajradinović 51', Grezda 90'+3' / Nižić 50')

Standings provided by Sofascore LiveScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.