Suđenje za Mamićevo divljanje na Poljudu: "Odmjerio je od šake do lakta prema čelništvu Hajduka"

Foto: Hina

ZDRAVKO MAMIĆ nije došao jučer u Split na suđenje za incident u svečanoj loži poljudskog stadiona. Njegova odvjetnica Jadranka Sloković ispričala se poslovnim obvezama, no sudac Stipe Roso ipak je saslušao svjedoka Marka Bilića, urednika sportske rubrike Slobodne Dalmacije, koji je Mamićevo divljanje gledao iz neposredne blizine.

Bilić je naveo kako je Mamić početkom drugog poluvremena odmjerio od šake do lakta prema čelništvu Hajduka, kako ga inače i tereti optužni prijedlog splitske policije za remećenje reda i mira.

Bilić je vidio i prepirku sa poduzetnikom Miloradom Pašalićem, koji je također predložen za svjedoka. Mamić se htio obračunati sa Pašalićem, ali su ga smirili. Pred sam završetak utakmice, Mamić je preskočio ogradu i došao do vodstva Hajduka. Provocirao je, više ljudi se diglo s druge strane, Bilić zbog udaljenosti nije taj dio najbolje vidio, ali je sva zbivanja prenio u tekstu kojeg je napisao.

Jučer se na Prekršajnom sudu nije pojavio ni drugi okrivljenik Ivo Bego, koji se s Mamićem sukobio na kraju utakmice. Suđenje se nastavlja za mjesec dana.

Mamić je nakon incidenta krajem svibnja, kada su njega i odvjetnika Čedu Prodanovića pred sudom napali pirotehnikom, najavio kako neće više dolaziti u Split. Tražilo se izuzeće splitskog suda, no tome nije udovoljeno tako da se postupak nastavio u Splitu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.