KORONAVIRUS U SPORTU

Dvojac iz HNS-a dijelio medalje i grlio igrače, a morao je biti u samoizolaciji

Foto: HNTV Screenshot

SINOĆNJE finale domaćeg prvenstva u futsalu donijelo nam je novog prvaka. Olmissum je prvi put u svojoj povijesti uzeo naslov i to u svojoj prvoj prvoligaškoj sezoni. 

Da se nakon utakmice ne priča samo o futsalu, pobrinuli su se dužnosnici HNS-a Boris Durlen i Romeo Čižmešija. Članovi HNS-ove komisije za mali nogomet su nazočili utakmici između Universitasa i Murtera prije osam dana u razigravanju za prvu ligu. Nakon utakmice jedan igrač Murtera pokazao se pozitivnim na koronavirus.

Bili su u bliskom kontaktu

Zbog toga je Nastavni zavod za javno zdravstvo propisao samoizolaciju od dva tjedna za sve one koji su bili na utakmici: igrače, novinare, ali i dužnosnike. Durlen koji je bio delegat na toj utakmici te Čižmešija koji je bio zadužen za novinarske akreditacije odlučili su zanemariti dobivene upute, ali i javnu sigurnost te su otputovali u Makarsku na finale prvenstva.

Durlen i Čižmešija nisu bili samo prisutni u dvorani nego su nakon kraja utakmice bili u bliskom kontaktu s igračima na terenu, a sudjelovali su i u ceremoniji dodjele medalja.

Podsjećamo, Index je jučer kontaktirao Ilu Topuzovića, predsjednika Komisije za mali nogomet, koji je rekao kako nije bilo preporuka za testiranje igrača.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.