Umag okrunio novog kralja: Komarac dočekao svoju priliku!

JUAN CARLOS FERRERO je novi kralj Umaga. I zaslužio je. Nakon prošlogodišnjeg finala i teškog poraza od Nikolaja Davidenka, Ferrero je dočekao svoju priliku. I šesti je put u karijeri svladao Talijana Potita Staracea sa 6:4, 6:4 za prvu titulu na umaškom ATP turniru.

Od samog je početka bilo sasvim jasno da ćemo gledati tipični zemljaški obračun, ali i da će se Starace teško nositi s "nabrijanim" Španjolcem. Talijan je uspio osvojiti svoj prvi servis gem, no već je u sljedećem posrnuo. Ferrero odlazi na 3:1 što se na koncu pokazalo i kao ključnom prednošću za prvi set. Do kraja je čvrsto držao svoj servis za konačnih 6:4.

Ključ su bile duge izmjene s osnovne crte koja su uglavnom odlazile na stranu Španjolca. Starace je teško parirao pokušavajući Španjolcu razbiti ritam sa mnogo skraćenih lopti. No, niti to nije najbolje funkcioniralo. Brzi "komarac", kako Španjolca od milja zovu, gotovo je uvijek komotno stizao na te lopte i sakupljao vrijedne poene.

Talijan je drugi set ipak odigrao puno koncentriranije. Nije popuštao na svom servisu, no nije niti ugrožavao Ferrera. Kod rezultata 4:4, Španjolac radi pritisak koji mu donosi break, odnosno turnirski naslov. Posljednji je gem bila samo potvrda nadmoći. Bez izgubljenog je poena zapečatio meč na 6:4, 6:4.

"Vidimo se sljedeće godine"

"Sretan sam zbog titule i zahvaljujem se svima na divnoj podršci. Ovo je prekrasan turnir, iza mene je odličan tjedan. Umag je mjesto na kojem uvijek volim igrati i gdje se odlično osjećam", rekao je vidno uzbuđeni Ferrero nakon  što je primio pehar od predsjednika republike Ive Josipovića.

"Čestitke i Potitu. Igrao je dobro, a ovo je rijedak slučaj da sam Staracea dobio u dva seta. Volim kako igra, dragi su mi ti mečevi i nadam se da ćemo i u budućnosti se sretati", dodao je Španjolac.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.