Ukrajinski izbornik ogorčen: Uzeli su nam čisti penal za Euro

Screenshot: SportKlub

UKRAJINA i Italija odigrale su 0:0 u Leverkusenu u posljednjem kolu skupine C kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2024. Talijanima je bio dovoljan bod kako bi osigurali drugu poziciju iza Engleske, a time i direktan plasman na Euro. Ukrajincima je, pak, trebala pobjeda, dok će se ovim rezultatom morati probiti kroz dodatne kvalifikacije. 

Ukrajinci su tražili kazneni udarac u dramatičnoj završnici susreta. Oleksandr Zubkov je u 93. minuti dao prizemnu loptu s desne strane. Mihajlo Mudrik ju je primio u talijanskom šesnaestercu te pao nakon što je Bryan Cristante, koji je ušao u 71. minuti, pružio nogu. 

Ukrajinci su poludjeli tražeći penal čijom bi realizacijom osigurali direktan plasman na Euro. Međutim, glavni sudac, Španjolac Jesus Gil Manzano ništa nije svirao. Spornu situaciju s kraja utakmice pogledajte ovdje.

Serhij Rebrov, legendarni ukrajinski igrač i trener, koji je od ljeta izbornik svoje zemlje, bio je ogorčen sudačkom nepravdom: "To je bez ikakve sumnje bio čisti penal. No što to nama vrijedi kada VAR-a kao da nema kada bi se trebao javiti barem sucu da provjeri, kada već on nije vidio evidentan prekršaj za jedanaesterac."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.