UFC SHOW U NEW YORKU U jednoj noći pala tri prvaka, St-Pierre iz mirovine ugušio Bispinga

Foto: Getty Images / Guliver Image

POVIJESNI UFC event održan je u Madison Square Gardenu u New Yorku. Zauvijek će ostati zapisan dan kada je promocija promijenila čak tri nositelja pojasa prvaka, a novi su Rose Namajunas, T.J. Dillashaw i Georges St-Pierre. 

Na programu je održano 11 borbi, a čak devet od njih završilo je prekidom, dok su i preostale dvije svakako uspjele zadovoljiti apetite MMA publike. Ipak, ono najvažnije dogodilo se u posljednje tri borbe, a ni najveći optimisti nisu mogli očekivati da će biti ovoliko spektakularno, dojmljivo i naizgled neponovljivo.
 
Već su i uvodne borbe donijele pregršt uzbuđenja, u kojima smo mogli vidjeti kontroverze, velike preokrete do kojih su borci došli brutalnim nokautima, ali i gašenje hypea oko Mickeyja Galla, koji će ipak morati shvatiti kako mu treba još mnogo rada da bi postao ozbiljan UFC borac s potencijalom za napad na vrh.
 
St-Pierre se nakon četiri godine vratio iz mirovine i postao četvrti borac u povijesti koji je osvajao UFC titulu u dvije različite kategorije. On je pobijedio Bispinga, kojeg je krošeom poslao na tlo, a onda i gušenjem završio borbu.
 
"Ti si, bez dvojbe, moj najteži suparnik u karijeri", pohvalio je St-Pierre svog rivala. 
 
 
Prve dvije borbe glavnog programa su također donijele uzbuđenje i time najavile ono što je slijedilo na kulminirajućem dijelu priredbe. Johny Hendricks nije uspio parirati mladom i talentiranom, ali i mnogo krupnijem Paulu Costi.
 

 
S druge strane, Stephen ''Wonderboy'' Thompson je odradio taktički i tehničku savršenu izvedbu protiv Jorgea Masvidala.
 

 
Teško je naći prave riječi za ono što je napravila Rose Namajunas. Borkinja čiji su roditelji prije 25 godina došli iz Litve dva puta je udarcem rušila, a drugi put i završila, nevjerojatno dominantnu prvakinju Joannu Jedrzejczyk i to u borbi gdje su joj šanse davali samo njeni navijači i poneki optimist. Ujedno je postala najmlađa UFC prvakinja do sada, odnosno treći najmlađi UFC prvak uopće, ako gledamo i mušku konkurenciju.
 

 
Pojas bantam kategorije ponovno pripada T.J. Dillashawu, koji ga je tako oteo svom bivšem timu, koji mu nikako nije oprostio to što ih je napustio. Cijeli su tjedan niskim udarcima pokušavali izbaciti Dillashawa iz ravnoteže, no to je uspio učiniti tek udarac Garbrandta s kraja prve runde. Srećom po njega, uspio se oporaviti, u drugoj rundi preuzeti kontrolu i vratiti pojas u svoje vlasništvo prekidom.

 
UFC 217
 
Georges St-Pierre - Michael Bisping (gušenje, 3. runda, St-Pierre osvojio titulu srednje divizije)
T.J. Dillashaw - Cody Garbrandt (nokaut, 2. runda, T.J. Dillashaw osvojio titulu bantam divizije)
Rose Namajunas - Joanna Jedrzejczyk (nokaut, 1. runda, Namajunas je osvojila titulu slamka divizije)
Stephen Thompson - Jorge Masvidal (jednoglasna sudačka odluka za Thompsona)
Paulo Costa - Johny Hendricks (nokaut, 2. runda i pobjeda Coste)
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.