LIGA PRVAKA

Uefa neopravdano izbacila Slovan iz Lige prvaka. Njegov član nije imao koronu

Foto: Gulliver / Getty Images

SLOVAN iz Bratislave izbačen je iz prvog pretkola Lige prvaka. Slovački prvak u njemu je trebao gostovati protiv Klaksvika, prvaka Farskih Otoka. 

Međutim, meč je odlukom Uefe registriran pobjedom 3:0 za Klasvik jer se Slovaci nisu pojavili na utakmici. Prema zakonu na Farskim Otocima morali su biti u samoizolaciji jer je jedan član Slovana, točnije njegov fizioterapeut, bio pozitivan na koronavirus. To je bio rezultat testiranja kojem su Slovaci podvrgnuti po dolasku na Farske Otoke. 

Klaksvik i Slovan trebali su igrati 19. kolovoza, ali je utakmica odgođena za 21. kolovoz zbog zaraze u slovačkoj momčadi. Lokalne vlasti odlučile su staviti cijelu gostujuću momčad u karantenu i Slovaci nisu mogli doći na utakmicu. Da su izašli iz karantene i došli na stadion, cijela ekspedicija Slovana završila bi u zatvoru prema zakonima zemlje u kojoj su se nalazili.

Slovan je tako izbačen iz Lige prvaka, a u 2. pretkolo je bez borbe otišao Klasvik. Slovan se pokisao vratio kući, a njihov fizioterapeut ostao je još dva tjedna u karanteni na Farskim Otocima. Nije imao nikakve simptome bolesti. 

Međutim, sada je Slovan objavio kako su naknadni krvni testovi, koje je njihov fizioterapeut napravio po povratku u Slovačku, pokazali da on nema COVID antitijela, što znači da nije mogao imati virus. Naravno, test na Farskim Otocima pokazao je suprotno, što je uzrokovalo izbacivanje Slovana iz LP-a. 

"Naše sumnje u način testiranja na Farskim Otocima i na njihove rezultate pokazale su se opravdanima. Zato što rezultati testova koje je naš fizioterapeut napravio u ovlaštenom laboratoriju u Slovačkoj pokazuju da on nema antitijela na covid. Test na antitijela pokazuju je li osoba koja nije imala simptome preboljela koronu. Svjesni smo da čak ni ove činjenice neće promijeniti odluku Uefe, ali morali smo objaviti ovako važnu informaciju. Osjećamo se teško oštećenima. Razočarani smo i tužni što smo nepravedno izgubili priliku da se borimo za Ligu prvaka", objavio je Slovan.

Slovan je na sportskom sudu u Lausannei najavio tužbu protiv Uefe, ali sud je odbacio iti razmotriti slučaj. 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.