EURO U-21

U-21 FRANCUSKA - HRVATSKA 1:0 Blijeda Hrvatska ispala s Eura

Foto: Getty Images/Guliver Image

MLADA Hrvatska je u 2. kolu skupine C Europskog prvenstva izgubila od Francuske 1:0 i izgubila sve šanse za prolazak u polufinale.

Gol Vlašića u prvoj utakmici protiv Rumunja, šansa Jakoliša u 33. minuti utakmice protiv Francuza i stativa Kulenovića u 69. minuti istog susreta.

Rezultati by SofaScore

Sve što je mlada hrvatska reprezentacija odigrala na Euru u Italiji i San Marinu stane u jednu rečenicu, a to dovoljno govori kako je Gračanova momčad izgledala na natjecanju od kojeg se puno, a očito i puno previše očekivalo.

Nije problem u tome što je ova francuska reprezentacija za klasu jača od Hrvatske i što bi s njom problema imale i neke seniorske momčadi. Problem je način na koji je Hrvatska odigrala i ovu i utakmicu s Rumunjskom, a to nije do igrača.

Preplašeni od prve minute

Uplašena, nepovezana i potpuno bezidejna Hrvatska od prve minute se prepala fizički moćnih Francuza koji su u otvaranju utakmice radili što su htjeli. Znali su da su bekovi rak rana Hrvatske pa su Ikone, Ntcham, Thuram i ostali radili dar-mar preko Sose i Borevkovića. Poveli su iz prve prave akcije.

Rene-Adelaide poslao je odličan centaršut u šesnaesterac, Dembele je doslovno preskočio dva hrvatska braniča i glavom pogodio u kut za 1:0. Nastavili su Francuzi s istom igrom, a posebno bolno bilo je gledati kako Ntcham i Thuram pretrčavaju Uremovića koji apsolutno nikakve šanse nije imao u tim duelima. No, iako su dominirali, Francuzi više nisu stvarali previše prilika, a najveću je do kraja poluvremena imala Hrvatska.

France U21 - Croatia U21 Rezultati uživo

Vlašić je u 33. minuti sjajno zadržao loptu na centru i lansirao u čistu šansu Jakoliša koji je izbio sam pred golmana, ali je pucao pokraj gola, iako se činilo da je bio u zaleđu. Bio je to jedini udarac Hrvatske na gol u prvom poluvremenu, a bit će i jedini sve do 69. minute.

A do tad je Francuska malo spustila gas jer joj je pobjeda praktički jamčila drugi krug, a Gračan je uvođenjem Brekala i Kulenovića razbudio momčad. Nagradno pitanje je što su Murić i Jakoliš radili u igri gotovo sat vremena kad je bilo jasno da nemaju nikakve šanse protiv fizički i trkački dominantnih francuskih braniča.

Ulaskom Brekala i Kulenovića igra je dobilo kakav-takav smisao. Bili su prebrzi za visoko postavljenu francusku obranu i u 69. minuti Brekalo je odlično proigrao Kulenovića, koji je izdržao strašan duel s Upamecanom, ali je njegov udarac s ruba šesnaesterca završio u stativi. Mogao je možda odigrati Jakolišu koji je bio potpuno sam, ali je napadač Legije reagirao napadački i pucao je.

Dembele na kraju mogao upisati hat-trick

Pet minuta ranije Vlašićev udarac zapeo je u bloku, a lopta je jednog francuskog igrača pogodila u ruku. Dosta slično kao i Benkovića u prvoj utakmici, kad je dosuđen kazneni udarac za Rumunjsku, ali VAR je, kao i Mario Strahonja, zaključio da nije bilo elemenata za penal.

I to je bilo sve od Hrvatske. Iako je igrala nešto bolje u drugom dijelu, na kraju je dobro prošla jer Dembele samo zahvaljujući Posavcu i dekoncentraciji do kraja nije upisao hat-trick. U 85. minuti fantastično se oslobodio Katića, ali mu je Posavec još bolje skinuo udarac, a minutu prije kraja je glavom sa šest metara promašio čisti zicer.

Francuska će gotovo sigurno u polufinale barem kao najbolja druga, dok će Hrvatska s Engleskom igrati za, kako volimo reći - prestiž...

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.