U Red Bullu još slave pobjedu: Najbolji smo kad ne igramo prestrašeno poput zečeva

U SALZBURGU i dalje slave pobjedu Red Bulla protiv Dinama (2:1) u trećem pretkolu Lige prvaka. Njemački veteran Alexander Zickler nazvao je maksimirski trijumf povijesnim.

"Ovo je najvažnija pobjeda u Red Bull-eri", rekao je nekadašnji finalist i pobjednik Lige prvaka s minhenskim Bayernom, za austrijski Der Standard.

"Nevjerojatno je ono što smo učinili u završnici utakmice. Trener nas je odlično postavio. Sada samo želimo nastaviti dostojno predstavljati austrijski nogomet u Europi", dodao je.

Huub Stevens, nizozemski trener koji je Dinamu već održao lekciju prije dvije godine gostujući u dvoboju po skupinama Lige Uefe s HSV-om, umanjuje svoje zasluge za pobjedu:

"Igrači su većinu posla odradili vrhunski na travnjaku. Moja je zasluga samo u jednome malenom dijelu", rekao je Nizozemac nastavivši:

"U našu pobjedu nitko nije vjerovao. Nakon prve utakmice otpisali su nas i Hrvati i Austrijanci. Samo smo mi sami nastavili vjerovati u naše mogućnosti. To me posebno čini zadovoljnim. Nitko nam prije uzvrata nije davao nikakve izglede. A sada smo mi u četvrtom pretkolu, nadomak ulaska u Ligu prvaka. Baš je u tome ljepota. Vjerovali smo sve vrijeme i u Maksimiru pokazali za što smo sposobni."

Salzburžane sada u petak očekuje ždrijeb posljednjega, četvrtog kola kvalifikacija, u kojem za suparnike mogu dobiti nogometaše Olympiacosa, Kopenhagena, Levskog, Züricha i Maccabija iz Haife. Sigurno austrijski prvaci, kao što ne bi hrvatski da su prošli, neće dobiti niti jednu momčad iz najjačih europskih liga, obzirom da su ove sezone u Uefi odvojili prvake od neprvaka u kvalifikacijama za Ligu prvaka te se neprvaci za ulazak moraju boriti s neprvacima. Time Uefa koliko toliko vrednuje i štiti prvake ne tako prominentnih europskih liga.

"Baš me zanima tko će nas u petak dopasti u Nyonu", kaže Stevens.

Svoju je momčad pohvalio i sportski direktor Heinz Hochhauser:

"Maksimirska je utakmica bila najbolja koje je Red Bull Salzburg dosad odigrao, barem što se mene osobno tiče. Pokazali smo za što smo kadri kad ne igramo prestrašeno poput zečeva."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.