NBA LIGA

U prvom trejdu NBA sezone dva Hrvata dobila nove suigrače

Foto: Getty Images

PET MJESECI i sedam dana prošlo je otkako su Houston Rocketsi poslali Chrisa Paula u Oklahoma City u zamjenu za Russella Westbrooka. Sinoć smo konačno dočekali prvi sljedeći trejd u NBA ligi, odnosno prvi ove sezone, čime je prekinuta najdulja suša u razmjeni NBA igrača još od 1968. godine.

U razmjeni su sudjelovali klubovi dvojice hrvatskih igrača. Cleveland Cavaliersi Ante Žižića poslali su Jordana Clarksona u Bogdanovićev Utah Jazz, a zauzvrat su dobili Dantea Exuma te pickove druge runde drafta 2021. i 2022. godine.

Cavsi su tako konačno započeli vjerojatno posljednju fazu rekonstrukcije, koja je krenula odlaskom LeBrona Jamesa u LA Lakerse na ljeto 2018. U Australcu Exumu dobili su nekadašnji peti izbor drafta, mladog razigravača kojem su ozljede znatno usporile razvoje. Ove sezone odigrao je samo 11 utakmica uz prosjeke od 2,2 poena i 1,1 skoka.

Ovaj je trejd puno važniji za Utu, koja je dobila još jednog iskusnog vanjskog igrača u rotaciji. Clarkson je ove sezone za Cavse postizao 14,6 koševa, 2,4 skoka i 2,4 asistencije u prosjeku.

Utah je jučer napravila još jednu kadrovsku promjenu otpustivši iskusnog krilnog igrača Jeffa Greena. Zamijenila ga je Rayjonom Tuckerom, 22-godišnjim bekom koji se ove sezone istaknuo odličnim igrama u Razvojnoj ligi.

Cleveland pak vjerojatno nije ni izbliza gotov s rekonstrukcijom. Još prije nekoliko tjedana Cavsi su objavili da su se spremni rastati s Kevinom Loveom, a sve je više glasina i o odlasku iskusnog centra Tristana Thompsona. Odlazak njih dvojice otvorio bi mjesto u rotaciji za Antu Žižića.

Dolazak Clarksona u Salt Lake City ne bi trebao nimalo utjecati na ulogu i status Bojana Bogdanovića.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.