U iščekivanju srpskog finala:"Nadamo se da će nas Grobari bodriti protiv Cibone"

SUTRA u beogradskoj Areni počinje završni turnir NLB lige, na kojem će se za titulu najbolje momčadi na ovim prostorima boriti tri srpska kluba i jedan hrvatski. Naravno, radi se o beogradskim klubovima Crvenoj Zvezdi, Partizanu i Hemofarmu iz Vršca te Ciboni.

Obzirom da Srbi imaju čak tri predstavnika, Hrvati jednog, a slovenski i bh ljubitelji košarke nemaju svoje predstavnike, jasno je kako je raspoređena košarkaška kvaliteta na ovim prostorima.

"Ne postoji niti jedna liga u Europi s više mladih kvalitetnih igrača od NLB lige"

Cibosima u Beogradu neće nikako biti lako jer će igrati na gostujućem terenu obzirom na tradicionalni "doček" kod beogradske publike. Srbi naravno, očekuju titulu. I na to imaju pravo obzirom da su čak tri njihova kluba na završnom turniru.

"Jadranska liga iz godine u godinu postaje sve bolje i jače natjecanje u europskim okvirima. Svi su ušli s ambicijama u sezonu jer se ona boduje za Euroligu. Sve četiri momčadi su napravile velik uspjeh plasmanom na ovaj završni turnir", rekao je trener Partizana Duško Vujošević na uvodnoj press konferenciji, a prenosi B92.

Trener Zvezde Pešić: Želimo igrati s Hemofarmom u finalu

Već u finalu ćemo svjedočiti "večitom derbiju" Crvene Zvezde i Partizana. Blagi favorit je naravno Partizan koji je u nekoliko navrata ove sezone pokazao da je momčad s velikom kvalitetom i sjajnim igračkim kadrom.

"Zvezda ima kvalitetnu momčad, imaju odličnog trenera i dobru fizionomiju igre. No, ja sam optimist iako nikada nema garancije za pobjedu. To je i ljepota sporta", kaže Vujošević.

Trener Crvene Zvezde Svetislav Pešić također je pun hvale za NLB ligu.

"Iznenađen sam kvalitetom igre u regionalnoj ligi. Ne postoji niti jedna liga u Europi s većim brojem talentiranih košarkaša. Teško mi je prognozirati utakmicu s Partizanom, ali bi volio da se ispuni želja trenera Hemofarma i da s njim igramo u finalu", rekao je Pešić.

Hemofarm: Očekujemo pomoć navijača Partizana protiv Cibone

Cibonin protivnik u polufinalu, Hemofarm, mlada je i vrlo talentirana momčad pre kojom je, ostane li na okupu, sjajna budućnost. No, Vrščani žele rezultate sada i odmah na što u potpunosti imaju pravo obzirom da su igrali i polufinale Eurokupa nakon pobjede nad jednim od ruskih giganata, Dinamom iz Moskve.

"Dobro smo radili i imamo dobru atmosferu, no i pomlađenu momčad. Nadam se pobjedi protiv Zagrepčana, dva smo puta s njima igrali, jednom smo slavili i nadam se da će nam publika pomoći kako bi to ponovili", kaže trener Vrščana Stevan Karadžić.

Hemofarm ima određenih problema sa sastavom. Pod znakom pitanja je nastup Mađara Martona Badera, bivšeg Cibonaša, koji ima problema sa ozljedom. Hoće li nastupiti znat će se sutra tijekom dana.

Kapetan Hemofarma i jedan od najboljih igrača Stefan Marković ističe kako je Cibona ta koja ima ulogu favorita u ovom susretu.

"Dat ćemo sve od sebe za plasman u finale iako je Cibona favorit. U Beogradu se osjećamo kao kod kuće".

Potpredsjednik skupštine Hemofarma Marko Milojević je jedan od najvećih optimista u momčadi iz Vršca.

"Odličnim rezultatom u Eurokupu stvorili smo obvezu da igramo finale. Očekujemo da u finalu budu dvije momčadi iz Srbije, a nadamo se da će to biti Hemofarm i Partizan. Nadam se da će nas Partizanovi navijači bodriti protiv Cibone".

M.Š.
Foto: Ronald Goršić (Cropix)/B92

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.